Inschrijvingen buitenschoolse kinderopvang zomervakantie uitgesteld tot 23 mei

inschrijvingen BKO zomer uitgesteld
vrijdag 24 april 2020

De online inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang voor juli en augustus zijn uitgesteld tot zaterdag 23 mei. Normaal zouden de inschrijvingen op zaterdag 25 april starten. Door de coronacrisis is het nog onduidelijk hoe we de opvang tijdens de zomervakantie mogen organiseren. Ouders die gebruikmaken van de buitenschoolse kinderopvang ontvangen hierover persoonlijk een bericht.

Tijdens de zomervakantie vangen we normaal 150 kinderen op in de nieuwe centrale kinderclub Krekeltje (Galbergen) en 40 kleuters in kinderclub Windekind (Achterbos). Door de coronacrisis zullen we de opvang deze zomer op een andere manier moeten organiseren. Hoe? Hierover is er nog veel onduidelijkheid: mogen kinderen uit verschillende contactbubbels samen opgevangen worden? Moet de opvang doorgaan op verschillende locaties met kleine groepen? Worden andere vrijetijdsactiviteiten geannuleerd waardoor de druk op de kinderopvang groter wordt? Door de inschrijvingen uit te stellen, hopen we een beter zicht te krijgen op hoe we tewerk kunnen gaan.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be