Naar inhoud
Gemeente Mol

Extra vrijwilligers gezocht voor coronaproject TelefoonSTER

Canva - Woman in Yellow Sweater Holding Red Telephone

Bekijk ook

www.gemeentemol.be/corona

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 20 april 2020

Dienst seniorenplus zoekt extra vrijwilligers voor het coronaproject TelefoonSTER. Ben jij sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Wil jij mensen opbellen die in deze coronacrisis dreigen geïsoleerd te raken? Dan ben jij de geknipte persoon om als vrijwillige TelefoonSTER aan de slag te gaan. Meld je aan via de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

De coronamaatregelen vragen om onnodige sociale contacten te beperken. Bij mensen met een beperkt netwerk veroorzaakt dit mogelijks eenzaamheid en bezorgdheden. Een eenvoudig telefoontje kan een wereld van verschil betekenen. De TelefoonSTER belt mensen op voor een vrijblijvende babbel. Hij of zij peilt naar hoe de persoon zich voelt en of er noden zijn. Die eventuele noden worden doorgegeven aan dienst seniorenplus, die op haar beurt een oplossing zoekt.

Actief op zoek

We gingen de voorbije weken actief op zoek naar mensen met een belnood. Zo contacteerden we gebruikers van het lokaal dienstencentrum, onze 80-plussers en bewoners van de serviceflats. Willen ze graag gebeld worden? Dan engageert de TelefoonSTER zich om op regelmatige basis te bellen.

Band opbouwen  

Als TelefoonSTER vragen we je om één of meerdere mensen regelmatig te bellen. Op die manier bouw je een band op met de persoon. De stap om vragen te stellen of noden door te geven wordt op die manier kleiner. Jouw telefoontje maakt écht het verschil.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be