Welke regels in onze doe-het-zelfwinkels? Spreid je bezoek in de week!

canva doe het zelf zaken
vrijdag 17 april 2020

Het gemeentebestuur roept alle inwoners op om de richtlijnen van de doe-het-zelfwinkels bij de heropening vanaf zaterdag strikt na te leven. Voor onze gemeente gaat het om Brico, Hobbyland en Hubo. Er zijn geen tuincentra in onze gemeente volgens de strikte interpretatie die op dit moment geldt. Door de beperkingen op de maximale bezoekersaantallen, verwachten we tijdens de openingsdagen lange wachttijden op de parking. Doe daarom jezelf een plezier en stel je bezoek uit tot een later moment. Een maximale spreiding in de doe-het-zelfzaken helpt jezelf, je gezin en iedereen in Mol in de strijd tegen corona. Bekijk hier de specifieke coronamaatregelen die vanaf zaterdag in Hobbyland, Brico en Hubo gelden.

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdagavond 15 april om doe-het-zelfzaken en tuincentra te laten heropenen op 18 april. Een finale definitie van deze winkeltypes moet nog volgen per ministerieel besluit. In afwachting daarvan hanteert het gemeentebestuur een strikte interpretatie.

Zo is er in onze gemeente geen tuincentrum en hebben we drie doe-het-zelfwinkels: Brico, Hobbyland en Hubo. Deze drie winkels bereiden zich nu voor op een veilige heropening op zaterdag 18 april. Daarbij hebben ze de opdracht om dezelfde richtlijnen te hanteren als de supermarkten:

• De fysieke afstand tussen klanten onderling en tussen de klanten en medewerkers moet altijd gerespecteerd zijn. De sociale afstand van 1,5 meter geldt zowel in de winkel, aan de kassa als op de parking.
  • Per winkel mag er op hetzelfde ogenblijk maximaal 1 klant per 10m² winkeloppervlakte binnen. De winkels regelen deze in- en uitstroom.
  • Een winkelbezoek mag maximum een half uur duren.
  • Een bezoek aan de winkel is geen familie-uitstap. Je winkelt daarom alleen.

De drie doe-het-zelfwinkels Brico, Hobbyland en Hubo engageerden zich de afgelopen dagen tot de nodige inspanningen om deze maatregelen na te leven. We vragen alle bezoekers om deze strikt op te volgen. Dit is essentieel om het risico op verdere coronabesmettingen maximaal te beperken.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be