Naar inhoud
Gemeente Mol

Winkeliers annuleren braderie ‘Mol Tropical’ van 24 tot 28 juni

Braderie
vrijdag 17 april 2020

Kooplustigen en liefhebbers van terrasjes kunnen dit jaar jammer genoeg niet hun hartje ophalen op de jaarlijkse braderie. Handelaarsvereniging Centrum besliste met spijt in het hart om dit jaarlijkse koopfestijn niet te laten doorgaan wegens de coronacrisis. De braderie was voorzien van 24 tot 28 juni. Wel zoeken de handelaars in samenwerking met het gemeentebestuur naar creatieve oplossingen om het Centrum deze zomer terug als aantrekkelijke shoplocatie op de kaart te zetten. Uiteraard hangen deze initiatieven af van het verdere verloop van de coronacrisis.

Woensdagavond besliste de Nationale Veiligheidsraad om geen massa-evenementen meer toe te laten tot en met 31 augustus. Op dit moment is nog niet zeker of een braderie onder deze beslissing valt. De Molse handelaars besloten evenwel om dit niet af te wachten. Ze vermoeden dat een massale samenkomst van shoppers ook op dat moment moeilijk haalbaar is. De gezondheid van onze inwoners en de winkelmedewerkers is voor de handelaarsvereniging een topprioriteit. 

www.molblijftwinkelen.be

De deuren van veel Molse winkels en horecazaken zijn door de coronacrisis jammer genoeg fysiek gesloten. Onze handelaars en horeca-uitbaters blijven evenwel niet bij de pakken zitten. Telefonisch en online verwelkomen ze hun klanten op talrijke manieren. Leveringen aan huis gebeuren per koeriersdienst of zelfs persoonlijk door de handelaar. Tal van restaurants bieden tijdelijk een afhaalservice aan. Deze initiatieven zijn perfect toegelaten tijdens deze coronacrisis. Inwoners die onze handelaars willen steunen in deze moeilijke dagen kunnen hun keuze maken op www.molblijftwinkelen.be. Ze vinden er actuele informatie over meer dan 200 Molse handelaars. Ook de werking van ’t Mols Kadoke is volledig geïntegreerd in de website. Zeker in deze coronatijden is de online versie van ’t Mols Kadoke een heel handig en flexibel betaalmiddel.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be