Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeente vervangt uitzonderlijk officiële bevlagging door coronasteunvlaggen

coronasteunvlag
donderdag 16 april 2020

Op donderdag 16 april, een dag nadat de Nationale Veiligheidsraad een verlenging van de coronamaatregelen aankondigde, vervangt het gemeentebestuur alle officiële bevlagging door coronasteunvlaggen. Het is ongezien hoe deze coronacrisis het maatschappelijke leven door mekaar schudt en een gigantische impact heeft op de gezondheidssector, handelszaken en ondernemers, onze inwoners,… Daarom tonen we met deze zeer uitzonderlijke actie respect en willen we meer dan ooit onze steun betuigen. Daarnaast roepen we hiermee op om samen vol te houden en door te gaan.

Het vervangen van de officiële bevlagging in onze gemeente is een zeer uitzonderlijke symbolische actie. Volgens het protocol over de bevlagging aan onze openbare gebouwen mogen we de officiële vlaggen vervangen van 16 tot 30 april. Concreet gaat het over de vlaggen op volgende locaties:

  • ’t Getouw in de Molenhoekstraat,
  • het oud-gemeentehuis op de Markt,
  • welzijnssite Ten Hove in de Jakob Smitslaan,
  • kantoor politiezone Balen-Dessel-Mol in de Guido Gezellestraat,
  • de Zwaan op de Markt.

Ook de vijf zorginstellingen in onze gemeente (de drie woonzorgcentra, Den Brand en De Witte Mol) plaatsen de coronasteunvlaggen voor hun gebouwen om de actie kracht bij te zetten. In totaal gaat het om 40 coronasteunvlaggen.

Respect en steun
Op de overwegend witte vlaggen drukten we onderaan het woord ‘Dankjewel’. In het midden van de vlag is het beeldmerk ‘MooiMol blijft thuis’ te zien. Enerzijds tonen we hiermee ons respect voor de inspanningen die de zorgsector levert in deze bijzonder zware periode. Hun bijdrage is onmisbaar en van primair belang in deze crisis. We uiten ook ons respect aan alle sectoren – waaronder onze lokale economie – die hard getroffen worden door deze crisis en uitzonderlijke inspanningen leveren om hier op een creatieve manier mee om te gaan. Tot slot bedanken we ook onze inwoners die veel inspanning leveren om de coronamaatregelen strikt na te leven. Met het beeld ‘MooiMol blijft thuis’ stimuleren we iedereen om vol te houden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be