Naar inhoud
Gemeente Mol

Verslag bewoners wzc Ten Hove van 6 tot 12 april

dinsdag 14 april 2020

Maandag 6 april:

Omdat we heel inventief zijn en voor alles een oplossing zoeken, hebben we op maandag namiddag  een “straatkien” gehouden (in de gangen van de blauwe wolk). Zoals jullie ondertussen wel weten mogen onze normale activiteiten niet doorgaan.

De bewoners hebben er van genoten. De paashaas voorzag iedereen van lekkere eitjes. En onze winnaars gingen zeer tevreden met een grote paashaas, of een gevulde korf naar huis.

Deze week is het ook heel mooi weer en het zonnetje schijnt volop. Onze mensen genieten nu des te meer om eens op het terras te zitten. En gelijk hebben ze…

’s Avonds werden de bewoners van de Blauwe Wolk getrakteerd op een heerlijk fris pintje of een lekker glas wijn. Gina en Tina reden rond met hun mobiele café. Als de bewoners niet tot aan de cafetaria mogen komen, komt de cafetaria wel naar hun.

In pyjama, voor de tv met een zakje chips in de hand…. meer moet dit altijd niet zijn.

Dinsdag 7 april:

We dachten…we doen het eens anders! Turnen geven buiten op de parking met aanzicht op alle terrassen. Ook kregen we ondersteuning van gitaar en trompet bij de inzet van ons turnmoment. Al de personeelsleden die aanwezig waren hebben er allemaal mee voor gezorgd dat de meeste bewoners allemaal op het terras van hun afdeling verzameld werden zodat ze met zen allen mee konden turnen. Het was geweldig om te zien hoe iedereen meedeed. Zelfs de mensen van de serviceflats deden mee vanop hun terras. Het is ook hartverwarmend dat iedereen van het personeel zich zo mee inzet voor één doel… “onze bewoners op de eerste plaats zetten in deze moeilijke periode”. We zijn echt “samen sterk”!!!

Ook de post die na 3 dagen quarantaine binnen wordt gebracht moet eens in beeld gebracht worden J “Het goed nieuws” Alle familieleden, vrienden, kinderen, kleinkinderen, kennissen enz… hartelijk bedankt dat jullie allen zoveel kaarten, brieven, spulletjes, koeken, fruit… noem maar op, binnen brengen. Het doet enorm veel deugd voor onze mensen. Echt dankjewel hiervoor van ons allemaal.

Af en toe moet er ook eens gepoetst worden en dan mag er al ook eens een foto bijzitten waarop te zien is hoe Iréne Swerts graag mee helpt om de tafels af te kuisen.

Dat de liefde nog steeds groot is in tijden van crisis en quarantaine, bewezen we vandaag met onze babbelhut.

Alle partners van bewoners werden telefonisch gecontacteerd en uitgenodigd om naar onze babbelhut te komen. Hierbij konden ze ‘in real life’ praten met de echtgeno(o)t(e). Weliswaar met het raam ertussen.

Want elkaar zien tijdens een telefoongesprek is toch net iets anders he!

De schittering in vele gezichten deed ons deugd.

Woensdag 8 april
Er werden heerlijke wafels gebakken op het terras van de Blauwe Wolk en de Gele Zonnestraal. Zowel tijdens het bakken, als er na, werd er hartelijk gesmuld! Van de overige wafels, hebben de bewoners van de rode avondgloed verder kunnen smullen.

Donderdag 9 april
Lang leve het goede weer.

Vandaag werden we op het terras verwacht omdat er voor de jarigen van de week een klein “plein” optreden voorzien was. En omdat men dus ook supporters nodig had, waren we weer goed van de partij.

Met de mensen van de gele zonnestraal (en alle andere afdelingen) zongen we luidkeels mee.

Omdat het toch zo’n mooi weer was besloten we om met een klein groepje bewoners op het terras ons middagmaal te nuttigen. Wat smaakte dat…

Het deed ons allen echt deugd en we besluiten dan ook maar dat we nog gerust een tijdje van het zonnetje daar buiten te genieten.

En… het deed ons goed.

Het terras van de Gele Zonnestraal werd verder nog goed benut. De paaseieren die we voorbije week hebben geschilderd, zijn allen ook vernist. Daarna zijn de mannen met groene vingers mee zonnebloemen, tomatenplanten en pompoenplanten aan het planten geweest. Nu maar hopen dat de zon blijft schijnen, en we een vrolijk terras krijgen.

De binnentuin op de Rode Avondgloed werd vandaag goed benut. Stilletjes aan kregen we de bewoners overtuigd dat het echt wel lekker weer was om buiten te vertoeven.

En wat mag er niet ontbreken bij goed weer? SANGRIA!

Voor sommigen iets nieuws om te proberen maar ach, je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren he!

Vandaag was het ideaal weer om buiten te vertoeven, het terras van de Groene Oase werd dan ook goed gebruikt door de bewoners.  Voormiddag kwam Frans Deck voor onze jarigen  van de maand april een verjaardagslied zingen en trakteerde hij ons ook nog op enkele meezingers. In de namiddag kriebelde bij sommige de groene vingers en werden de bloemetjes onder handen genomen terwijl andere dan weer aan het schilderen gingen.

Ook al ligt ons kapsel er soms wat plat bij, een mooi kleurtje hebben we in ieder geval al wel.

Vrijdag 10 april
Kort na de middag werden we weer getrakteerd op een leuk optreden van de gebroeders ‘Vaerenbergh’. Er werden zelfs verzoeknummer gespeeld. De zon maakte alles weer goed zodat we op onze terrassen konden genieten van de muziek.

Als kers op de taart kwam de ijskar ook nog langs op de Groene Oase wat wil je nog meer op een zonnige dag! ‘ne coupe mee chocolat en slagroom?’, geen probleem, laat maar komen, dat gaat er altijd in.

Zaterdag 11 april
Gezien het goede weer, hebben we de bewoners van de Gele zonnestraal weer laten plaatsnemen op het terras. Dit was niet enkel om van het goede weer te genieten, maar vooral om een zonnige plaats te hebben om een ijsje te smullen. De ijscoupes werden gesmaakt, er werd genoten, gebabbeld en gemorst, maar vooral gelachen!

 

Zondag 12 april: PASEN
Zulke feestdag konden we toch niet laten voorbij gaan zonder de Paashaas op bezoek te laten komen he.

Ook de Paaskip was van de partij. En wees maar zeker: het waren de echte, helemaal uit Rome.

Ondertussen daagden er rondom het WZC nog andere paashazen op. Leuk om te zien :)

Maandag 13 april

En ja hoor ook op paasmaandag waren we ook weer paraat om onze bewoners van de Rode avondgloed en de Blauwe wolk te trakteren met een lekker ijsje. We gingen met onze crémekar langs elke kamer en iedereen kon een vanille ijsje bestellen met chocoladesaus, karamelsaus, advocaat of aardbeiencoulis daarbovenop nog slagroom, bolletjes of nootjes…je moet niet vragen of iedereen het lekker vond! De foto’s spreken voor zich. J

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00,