Ook tijdens coronacrisis intensief overleg tussen handelaars en gemeentebestuur

afbeelding overleg handelaars
vrijdag 10 april 2020

Het gemeentebestuur en de Molse handelaars vergaderen al enkele jaren elke maand tijdens een ontbijtvergadering. Ook tijdens deze coronacrisis gaat dit overleg online verder. Dankzij de overlegmomenten, weet het gemeentebestuur wat er leeft bij de handelaars en de middenstand. Zo kunnen we samen gerichte initiatieven opstarten. Het gemeentebestuur is bijzonder fier op het ondernemerschap dat onze handelaars in deze bijzonder moeilijke periode aan de dag leggen en ondersteunt dit op alle mogelijke manieren.

De ontbijtvergadering met de handelaars zorgt ervoor dat we vinger aan de pols houden. Tijdens het overleg luisteren de deelnemers naar elkaars bekommernissen en wisselen ze ideeën uit. Het zorgt voor een positieve dynamiek die uitmondt in creatieve en inspirerende ideeën.

Positief ondernemerschap
Onze Molse handelaars blijven tijdens deze coronacrisis absoluut niet bij de pakken zitten. Dankzij hun creativiteit zien we talrijke initiatieven opduiken zoals verkoop per webshop, Whatsapp, e-mail, Instagram, Facetime, Facebook en zelfs via de oude vertrouwde telefoon. De levering aan huis gebeurt met de gekende post- en koeriersdiensten of persoonlijk door de handelaar zelf. Restaurants starten op hun beurt met een afhaalservice, al dan niet op bestelling. Het gemeentebestuur ondersteunt dit ondernemerschap met:

• de nieuwe website: www.molblijftwinkelen.be
  • de actie met Molblijftwinkelen-kortingsbons
  • een Molblijftwinkelen-gazet die binnenkort bij elke inwoner in de brievenbus valt

Meer info: