Naar inhoud
Gemeente Mol

Coronawachtpost dit verlengd paasweekend in Geel

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 10 april 2020

Inwoners die dit verlengd paasweekend (11, 12 en 13 april) een afspraak krijgen in de coronawachtpost, moeten zich aanmelden in de triagepost van Geel. Deze bevindt zich in tijdelijke gebouwen op de parking van het ziekenhuis van Geel. Van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 april is de coronawachtpost Mol (Rode-Kruislaan 20) enkel in de namiddag open van 13 tot 18 uur. Heb je een dokter nodig? Twijfel niet en bel naar 014 22 22 00. Tijdens het weekend schakelt je huisarts ook zijn eigen telefoon door.

De artsen in de huisartsenwachtpost beslissen na je telefoontje of je eventueel moet doorverwezen worden naar de coronawachtpost. Dit is uitsluitend het geval wanneer je infectiesymptomen aan de luchtwegen vertoont of andere symptomen die mogelijks verband houden met corona. In het andere geval word je mogelijk uitgenodigd in de gewone wachtpost langs de Molseweg in Geel (grens met Ezaart).

Waarom tijdens paasweekend naar Geel?

In onze regio zijn er vier coronawachtposten actief die nauw samenwerken: Mol, Geel, Westerlo en Herentals. De laatste weken merken de huisartsen tijdens de weekends een forse daling van het aantal patiënten in elke wachtpost. Daarom werd besloten om tijdens de weekends nog slechts twee van de vier coronawachtposten te bemannen. Onze inwoners gaan naar de coronawachtpost in Geel. Alle patiënten voor de wachtpost van Westerlo, krijgen een afspraak in Herentals.

Volg de coronacrisis in onze gemeente op de voet via www.gemeentemol.be/corona

 

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be