Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur verstuurt 5.375 coronahulpkaarten naar 75-plussers

5375 ouderen ontvangen post gemeentebestuur
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 9 april 2020

Maar liefst 5.375 thuiswonende inwoners van minstens 75 jaar en ouder ontvangen in de loop van deze week post van het gemeentebestuur. In de brief vinden de ontvangers een coronahulpkaart en info over het beweegprogramma #samenbewegen op RTV. De coronahulpkaart geeft de ouderen een overzicht van het hulp- en steunaanbod in deze coronacrisis. Zo verlagen we de drempel om hulp te vragen zoveel mogelijk. De info over #samenbewegen laat ouderen bewegen en stimuleert hen gezond te blijven.

In deze coronacrisis zijn ouderen een extra kwetsbare groep. Ze moeten extra opletten om niet ziek te worden en zijn door de ‘blijf in je kot’-maatregelen nog meer dan anderen afgesloten van de buitenwereld.

Coronahulpkaart om noden te ontdekken
Om te ontdekken waar de noden van onze 75-plussers liggen, bezorgen we hen de coronahulpkaarten. Mogelijk hebben ze nood aan maaltijden aan huis, kunnen ze zelf geen boodschappen doen of noodzakelijke verplaatsingen maken, medicijnen ophalen bij de apotheek of zou een simpel gesprek hen deugd doen. De kaart vertelt duidelijk waarvoor ze terecht kunnen bij de coronahulplijn.

#samenbewegen op RTV
Op sociale media verschijnen in deze coronaperiode heel wat filmpjes om fit te blijven. Om inwoners die geen toegang hebben tot internet extra te steunen, werkten het gemeentebestuur en RTV het programma #samenbewegen uit. Tijdens het programma geeft een sportcoach bewegingslessen van 15 à 20 minuten. De lessen richten zich tot ouderen en kunnen eenvoudig uitgevoerd worden in de huiskamer. Van maandag tot donderdag zendt RTV het programma uit om 10.30 en om 15 uur. De brief over dit programma zorgt ervoor dat onze ouderen hiervan op de hoogte zijn.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be