Onze handelaars tijdens deze coronacrisis? Ontdek ze op www.molblijftwinkelen.be

donderdag 9 april 2020

Het gemeentebestuur en de Molse handelaars lanceren samen de website www.molblijftwinkelen.be. Deze website bewijst dat onze handelaars tijdens deze moeilijke coronacrisis de moed niet verliezen, maar eens te meer klaar staan voor hun klanten.

We roepen onze inwoners op om bij hun aankopen de komende weken bewust na te denken over het belang van onze lokale handelaars voor onze gemeente. Vandaag, maar ook in de toekomst. Op de website vind je voor in totaal 120 handelaars gedetailleerde informatie over hoe zij tijdens deze coronacrisis hun klanten blijven bedienen. Bij 85 van deze handelaars kan je ’t Mols Kadoke gebruiken als flexibel online betaalmiddel. Maar liefst 81 handelaars leveren na een online of telefonische bestelling aan huis. Nieuwe handelaars kunnen zich blijven aanmelden.

Fysiek gesloten, online open
De deuren van veel Molse winkels en horecazaken zijn door de coronacrisis jammer genoeg fysiek gesloten. De overgrote meerderheid van onze handelaars en horeca-uitbaters blijft evenwel niet bij de pakken zitten. Telefonisch en online verwelkomen ze hun klanten op talrijke manieren. Dit gebeurt zowel via professionele webshops, maar ook per e-mail, Facebook, Instagram of zelfs Facetime. Leveringen aan huis gebeuren per koeriersdienst of zelfs persoonlijk door de handelaar. Tal van restaurants bieden tijdelijk een afhaalservice aan. Deze initiatieven zijn perfect toegelaten tijdens deze coronacrisis. Als gemeentebestuur stimuleren en ondersteunen we dit, uiteraard op voorwaarde dat alles verloopt volgens de richtlijnen van ‘sociale afstand’.

Handig overzicht

Inwoners die onze handelaars willen steunen in deze moeilijke dagen hebben uiteraard nood aan de juiste informatie. Op basis van een bestand met een overzicht van alle handelaars bouwden we op enkele dagen tijd een gloednieuwe website. De site bevat enkele handige filters zodat je meteen ziet welke handelaars een bepaalde service aanbieden. Ook de werking van ’t Mols Kadoke is volledig geïntegreerd in de website. Zeker in deze coronatijden is de online versie van ’t Mols Kadoke een heel handig en flexibel betaalmiddel.

Eigen detailpagina
Elke deelnemende handelaar beschikt op de website over een eigen detailpagina met verdere informatie over zijn of haar dienstverlening tijdens deze coronacrisis. De komende dagen bouwen we de website voor elke handelaar verder uit met foto’s, filmpjes en extra tekstinformatie. Handelaars die nog niet op de site vermeld staan, kunnen nog steeds deelnemen. Datzelfde geldt voor ’t Mols Kadoke.

Wij laten hen niet vallen
Onze handelaars bewijzen dat ze ook tijdens deze coronacrisis hun klanten willen bedienen. Samen met onze inwoners laten wij deze helden niet vallen. De komende dagen en weken zal het gemeentebestuur bijkomende initiatieven ontwikkelen om onze handelaars verder te ondersteunen.

Meer info: