Fanfare Sluis zorgt voor opkikker bij woonzorgcentra

IMG_20200403_142117033
vrijdag 3 april 2020

Koninklijke Fanfare St.-Jozefsgilde Mol-Sluis zorgde vrijdagnamiddag 3 april, met een tiental leden voor een welkome ontspanning bij de bewoners van de drie woonzorgcentra in onze gemeente. De bewoners krijgen sinds 12 maart geen bezoek meer uit voorzorg voor het coronavirus. De eenzaamheid weegt voor hen zwaar. Ook voor de zorgverleners is dit een moeilijke periode. Iedereen genoot van het optreden, het was een leuk verzetje in deze moeilijke tijd.

Dit uitzonderlijk initiatief vond plaats onder strikte voorwaarden en werd met de nodige voorzichtigheid aangepakt. De leden van de fanfare verplaatsten zich met de fiets. Gedurende de verplaatsing en het optreden werden de voorzorgsmaatregelen omtrent het coronavirus en de persoonlijke afstand strikt gerespecteerd. Dankjewel aan de fanfare van Sluis voor deze opkikker!

Eigen plannen?

Het gemeentebestuur roept op om geen gelijkaardige persoonlijke initiatieven te starten. Deze zaken worden altijd georganiseerd in overleg met de crisiscel en de politie om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Een muziekoptreden voor de deur brengt voor de bewoners als voor de zorgverleners heel wat teweeg. Daarom worden de woonzorgcentra vooraf gecontacteerd om zich hierop voor te bereiden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be