Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeente en RTV maken bewegingsprogramma voor senioren #samenbewegen

vrijdag 3 april 2020

Voldoende bewegen in deze blijf-in-je-kot-tijden? Het is van levensbelang. Wie fit en gezond is, is minder vatbaar voor virussen. Daarom werken het gemeentebestuur en RTV samen aan het programma #samenbewegen. Tijdens het programma geeft een sportcoach bewegingslessen van 15 à 20 minuten. De lessen richten zich tot ouderen en kunnen eenvoudig uitgevoerd worden in de huiskamer. Uiteraard zijn de oefeningen ook leuk voor kinderen. Benieuwd? Stem vanaf maandag 6 april dagelijks om 10.30 of 15 uur af op RTV en beweeg mee!

Vanaf maandag 6 april tot en met donderdag 30 april, telkens om 10.30 en om 15 uur (herhaling) zendt RTV het programma #samenbewegen uit. Tijdens dit programma geeft sportcoach Marjan Kuppens een bewegingssessie van vijftien tot twintig mintuutjes. Elke sessie start met een opwarming, gevolgd door oefeningen die je fit en gezond houden. 

Voor senioren

Op sociale media verschijnen in deze coronaperiode heel wat filmpjes om fit te blijven. Om inwoners die geen toegang hebben tot internet extra te steunen, werkten het gemeentebestuur en RTV dit initiatief uit. Zo brengen we beweging naar de huiskamer van ouderen die thuis wonen, serviceflatbewoners, maar ook naar de bewoners van onze woonzorgcentra in de volledige regio.

Gebundelde krachten

#SamenbewegenmetMol kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen de afdeling jeugd en sport, de dienst seniorenplus en de Molse seniorenraad. Uiteraard was de realisatie onmogelijk zonder de inspanningen van RTV. Zowel het gemeentebestuur als RTV voorzien hiervoor de nodige financiële middelen.

Meer info: jeugd-sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be