Zomers weekend in aantocht: zeker buiten genieten, maar binnen de richtlijnen

LEDs
donderdag 2 april 2020

De volgende dagen beloven zonnig te worden én zelfs zomers warm. We raden absoluut aan om binnen het gezin van het zonnetje te genieten, maar enkel wanneer je de richtlijnen voor het coronavirus strikt opvolgt. Verlies de sociale afstand van 1,5 meter en de andere richtlijnen niet uit het oog. De politie controleert ook dit weekend zeer actief.

Alle recente nieuws vind je op www.gemeentemol.be/corona

Van thuis uit wandelen of fietsen
Activiteiten buiten individueel, binnen het eigen gezin of met één persoon extra zijn absoluut toegelaten en zelfs aan te raden! Vertrek voor een wandel- of fietstocht altijd van thuis uit. Met de auto ergens naartoe rijden om te gaan wandelen mag niet. Aan de ingang van belangrijke toeristische parkings staan grote verbodsborden met een waarschuwing. Heb je geen idee welke wandeling je in je eigen gehucht kan doen? De dienst toerisme heeft per gehucht leuke wandelingen op een rijtje gezet.

Ijsje eten? Dat kan!
Onze eerdere afspraken met de ijssalons in onze gemeente gelden nog steeds. Het gemeentebestuur heeft strikte maatregelen afgesproken om een concentratie van verschillende gezinnen te vermijden. Je kan onderweg tijdens je wandeling of fietstocht een ijsje oppikken, maar je mag dit niet ter plaatse of in de buurt van het ijssalon opeten. Haal je ijsje af en eet dit lekker al wandelend of thuis op!

Gezinsbarbecue? Topidee!
Als het eerste warme zonnetje schijnt, komen de barbecues al snel uit het tuinhuis of de garage. Dit is natuurlijk helemaal toegelaten, maar enkel binnen het eigen gezin uiteraard. Geen buren, vrienden of familie uitnodigen zodat niemand elkaar kan besmetten. Zondagvoormiddag op hetzelfde moment naar de supermarkt gaan om barbecue-spullen in huis te halen, doen we natuurlijk ook gewoon niet. Beperk je bezoek aan de supermarkt zo veel mogelijk tot buiten de piekmomenten, ga al voor het weekend en enkel voor zaken die je echt nodig hebt.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be