Verslag bewoners woonzorgcentrum Ten Hove: 25 tot 27 maart

dinsdag 31 maart 2020

Woensdag 25 maart

In de voormiddag werd er nog heel hard gewerkt rond het skypen en het schrijven van kaartjes. Van sommige bewoners kregen we volgende opmerking: “het is van in de jeugdbeweging geleden dat ik nog eens een brief geschreven heb!” zalig toch, terug naar die goede oude tijd.

Ook de Tovertafel werd opgezet. Zelfs bewoners die eigenlijk ‘maar eens kwamen kijken’, konden er niet van af blijven. De drang is te groot om niet op die bollen te kloppen of de bal naar de andere kant van de tafel te duwen.

Ook de kinderliedjes, spreekwoorden en gezegde werden vlot uit ons geheugen opgeroepen.

Radio Gompel live…… dit stond er te gebeuren op woensdag namiddag.

De ganse week kregen bewoners de kans om verzoeknummers aan te vragen voor hun familie, mantelzorgers, medebewoners, personeel,….

We streamde via kanaal 90 op TV zodat al onze bewoners de kans kregen mee te luisteren.

Iedereen zat gekluisterd aan de uitzending op hun kamer gezellig in de zetel of in de binnentuinen en terrassen heerlijk in het lentezonnetje.

Hopelijk komt er nog eens een uitzending voor ons WZC.

Donderdag 26 maart

Vandaag werden de benen nog eens in beweging gezet. Omdat we niet meer met zoveel bij elkaar mogen zitten, zijn we gestart met een fit-o-meter op de afdeling en in de binnentuin. Na 10 oefeningen waarbij de bovenste en de onderste ledematen worden getriggerd, konden we onze voeten onder tafel schuiven voor een typisch Belgisch gerecht….. STOOFVLEES MET FRIETEN!

Vrijdag 27 maart

Aangezien onze cafetaria nu gesloten is komt deze voortaan bij onze bewoners langs. Zo kunnen ze toch nog blijven genieten van een wijntje, Tönissteiner , chips, …

De sfeer zat er helemaal in bij het optreden van de fanfare van Millegem.

Zaterdag 28 maart

Het cafeetje kwam vandaag langs op de Rode Avondgloed, onder een stralend zonnetje met een vleugje muziek genoten enkele bewoners in de binnentuin van een natje en een droogje. Andere kozen er dan weer voor om rustig in de zetel van dit alles te genieten.

Zondag 29 maart

Op de Gele Zonnestraal konden ze vandaag genieten van een traktatie van het WZC. Tussen pot en pint werd het een gezellige babbel.

Bewoners konden opnieuw proeven van een fris pintje of een lekker glaasje wijn.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Meer info: Woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be