Al 7 laptops binnen. Nog 23 te gaan. Verbind kwetsbare leerlingen met de school

dinsdag 31 maart 2020

Al zeven inwoners gingen in op de oproep om een laptop te doneren aan kinderen en jongeren in armoede. Maar de nood is groot: de vraag overstijgt het aanbod. We mikken op minstens 50 laptops, waarvan het gemeentebestuur er zelf al 20 aankocht. Hoog tijd om een tandje bij te steken. Heb jij een laptop die nog in goede staat is en die je niet meer gebruikt? Doneer hem! Vul het e-formulier in op www.gemeentemol.be/laptopdoneren. In coronatijden is het des te belangrijker om iedereen - ook zij die het moeilijk hebben - met elkaar te verbinden.

Door de coronacrisis zijn de scholen gesloten en worden leerlingen verwacht thuis te oefenen op Bingel en Smartschool. Maar heel wat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen hebben thuis geen laptop en/of toegang tot internet. De coronacrisis dreigt nog een tijd aan te houden. Help deze kinderen en jongeren aan een laptop en verbind hen met hun school. Enkel zo kunnen we vermijden dat zij een leerachterstand oplopen.

Ook tijdens de paasvakantie, wanneer er misschien geen schooltaken zijn, blijven de laptops welkom. Ze zorgen voor een welkome afwisseling. Vaak wonen deze gezinnen in kleine huizen of op een appartement zonder tuin.

Laptop doneren

Wil jij een laptop doneren? Enkele voorwaarden waaraan de laptop minimum moet voldoen:

• maximum 6 jaar oud
  • merk: alle merken zijn welkom
  • met oplaadkabel
  • eventueel met muis

De leerlingen moeten de laptops kunnen gebruiken om huiswerk te maken, zaken op te zoeken,…

Privacy garanderen?

De gegevens die op je laptop staan, worden door onze vrijwilligers van Digiweten gewist. Zo is je privacy voor 100% gegarandeerd. Zij maken de laptops daarna gebruiksklaar.

Ophalen en leveren?

Wij zorgen voor een veilige overdracht:

• Laptop wordt bij je thuis opgehaald (in een zak aan de deur leggen)
  • Laptop wordt 72 uren in quarantaine bewaard en ontsmet
  • Laptop wordt volledig leeggemaakt zodat je privacy 100% is gegarandeerd
  • Laptop wordt klaargemaakt voor gebruik
  • Laptop wordt opnieuw 72 uren in quarantaine bewaard en ontsmet

Gemeentebestuur koopt 20 laptops aan

Om dit initiatief te ondersteunen, koopt het gemeentebestuur alvast 20 laptops aan. Deze worden tot het einde van het schooljaar aan de kwetsbare gezinnen in bruikleen gegeven.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 64, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be