Naar inhoud
Gemeente Mol

Containerparken onder strikte voorwaarden opnieuw open vanaf 7 april

containerpark
dinsdag 31 maart 2020

Alle containerparken – dus ook deze van Gompel en Millegem in onze gemeente - kunnen vanaf dinsdag 7 april opnieuw open. Dat werd vanochtend bekendgemaakt door de Vlaamse overheid. Momenteel onderzoekt IOK Afvalbeheer onder welke strikte richtlijnen en veiligheidsvoorschriften dit zal gebeuren. Ook weten we nog niet of de heropening volgens de reguliere openingsuren en -dagen zal zijn. Verdere communicatie volgt de komende dagen.

In elk geval vragen we onze inwoners om uitsluitend naar de containerparken te komen met dringend af te voeren afval. We willen een stormloop absoluut vermijden. Stel dus je bezoek aan het containerpark ook na 7 april nog zo lang als mogelijk uit. Dan vermijd je in elk geval al potentieel zeer lange wachttijden.

Ook op de containerparken zullen strenge veiligheidsmaatregelen gelden waaronder al zeker volgende regels:

  • Hou op elk moment rekening met de sociale afstandsmaatregel. Hou minimum 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van parkmedewerkers.
  • Het aantal gelijktijdige bezoekers op het park zal worden beperkt. De komende dagen bekijken we met IOK Afvalbeheer hoe we dit praktisch organiseren.
  • Kom alleen naar het containerpark. Met twee personen mag uitsluitend als je hulp nodig hebt bij het lossen van het afval uit je auto.
  • Je kan in de containerparken geen groene zakken kopen voor restplastic. Er mag niets van hand tot hand gaan.
  • Het eventuele wachten voor het binnenrijden, gebeurt in de auto.

Welke afvalfracties?

Het aanleveren van asbest blijft tijdens de coronacrisis in elk geval uitgesloten. Alle mondmaskers zijn op dit moment voorbehouden voor de medische sector, waardoor je deze afvalfractie niet veilig kan brengen.

Of alle overige afvalfracties zullen worden aanvaard, wordt momenteel door IOK Afvalbeheer onderzocht. Als de volledige afvoerketen van een afvalfractie niet gegarandeerd is, kan het ook niet worden afgeleverd op onze containerparken. Meer informatie volgt hiervoor de komende dagen.

Meer info: IOK Afvalbeheer, afvalbeheer@iok.be