Alle maatregelen verlengd tot en met 19 april. Inhoudelijk geen veranderingen.

vrijdag 27 maart 2020

De Nationale Veiligheidsraad besliste vanavond om alle bestaande coronamaatregelen te verlengen tot en met zondag 19 april. Dit is het einde van de paasvakantie. Mogelijk volgt nadien opnieuw een verlenging met twee weken, tot en met zondag 3 mei. De crisiscel van onze gemeente vergadert morgenmiddag om te analyseren en te bespreken wat de impact is van deze termijnverlenging.

Aan de inhoud van de huidige maatregelen verandert er niets. We zetten de belangrijkste maatregelen nog eens op een rij.

• Alleen essentiële verplaatsingen mogen nog gemaakt worden. Het samenscholingsverbod blijft gelden.
  • De sluitingsmaatregelen voor alle winkels blijven gelden, inclusief de toegestane uitzonderingen. Ook de regels voor de supermarkten worden behouden.
  • De regels omtrent beweging in de buitenlucht (fietsen en wandelen) veranderen niet.
  • Voor het niet-naleven van de federale richtlijnen zijn politionele sancties mogelijk.

Alle lokale info vind je op www.gemeentemol.be/corona
Voor de federale richtlijnen surf je naar www.info-coronavirus.be/nl/