Naar inhoud
Gemeente Mol

Affiche ‘ik blijf thuis in MooiMol’: haal ze in supermarkt, hang ze voor je raam

vrijdag 27 maart 2020

Wil jij ook laten zien dat je thuis blijft in MooiMol? Hang dan de affiche ‘ik blijf thuis in MooiMol’ voor je raam. Het gemeentebestuur verdeelt hiervoor 1.000 affiches over de supermarkten in onze gemeente. Deze zullen de komende uren en dagen in de supermarkten liggen. Bij een volgend bezoek aan de supermarkt kan je er daar eentje meenemen. Je vindt ze vlakbij de uitgang. Als de affiches op zijn, laten we er meteen bijdrukken. Met dank aan de supermarkten die dit initiatief mee ondersteunen en elke Mollenaar die meedoet!

Waarom blijven we thuis in MooiMol?

Omdat het moet van de federale overheid en het Nationaal Crisiscentrum, maar vooral voor onszelf, ons gezin, onze familie, onze vrienden en onze kennissen.

  • De intensiteit en snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt, verschilt van regio tot regio. Elke inwoner heeft dit mee in de hand.
  • De huisartsen in onze coronawachtpost in sporthal Den Uyt zorgen ervoor dat elke inwoner met nood aan intensieve verzorging snel, veilig en efficiënt naar het ziekenhuis kan. Inwoners met een lichte virale infectie krijgen voor thuis gericht de nodige adviezen en medicatie.
  • De artsen, specialisten en verpleegkundigen van ons eigen Heilig Hartziekenhuis geven elke zwaar zieke coronapatiënt de medische verzorging die hij of zij nodig heeft. De intensive care-plaatsen waar kunstmatige beademing kan worden toegediend, worden maximaal opgedreven.
  • De coronawachtpost en het Heilig Hartziekenhuis kunnen ons alleen maar voldoende helpen wanneer we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich zo traag mogelijk in onze regio verspreidt, met een minimale piek. We moeten onder de kritische lijn van beschikbare capaciteit blijven.

Wat kan jij doen?

De artsen, specialisten en verpleegkundigen in Mol hebben daarom jou nodig … om NU thuis te blijven.

  • Je besmet je familie, vrienden, kennissen en andere inwoners zonder dat je het zelf beseft.
  • Blijf thuis en vermijd elk onnodig sociaal contact. Respecteer altijd en overal de sociale afstand van 1,5 meter.
  • Doe hetzelfde voor je kinderen. Laat hen niet samen met andere kinderen bij je thuis, op straat of pleintjes spelen. Vang ze thuis op of – als het niet anders kan - via de noodopvang in de school.
  • Volg strikt alle richtlijnen op van de federale overheid en het Nationaal Crisiscentrum. Je vindt alle info op www.gemeentemol.be/corona

Zo geven we alle kansen aan de artsen, specialisten en verpleegkundigen in Mol om voor ons te zorgen.

Voeg kader ‘ik blijf thuis in MooiMol’ toe aan profielfoto Facebook

Wil je ook digitaal laten zien dat je helemaal mee bent met het ‘blijf thuis-verhaal’? Voeg dan op Facebook de kader ‘ik blijf thuis in MooiMol’ toe aan je profielfoto.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be