Noodopvang paasvakantie voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep

noodopvang kinderen paasvakantie
maandag 30 maart 2020

Tijdens de paasvakantie voorziet het gemeentebestuur noodopvang op verschillende locaties. De noodopvang is er voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, sociaal of medisch kwetsbare kinderen en kinderen met een moeilijke thuissituatie. Vooraf inschrijven is verplicht.

Tot de cruciale beroepen behoren onder andere:

• Ziekenhuizen
  • Politie
  • Brandweer
  • Woonzorgcentra
  • Huisartsen
  • Thuisverpleging (zelfstandig en georganiseerd)
  • Vroedvrouwen
  • Kinderopvang

Je kan de volledige lijst cruciale beroepen raadplegen in het Belgisch Staatsblad via deze link:

Maximum tien kinderen per opvanglocatie

Kinderen die in Mol naar een basisschool gaan, kunnen tijdens de paasvakantie dagelijks tussen 7 en 18 uur gebruik maken van kinderopvang.

Om kinderen zo veel mogelijk in hun contactbubbels op te vangen, organiseren we de kinderopvang op tien locaties. In elke locatie kunnen maximum tien kinderen terecht. In Kinderclub Mowgli en in de nieuwe centrale Kinderclub Krekeltje (Galbergen) worden meerdere kinderen opgevangen telkens in groepjes van tien.

• Kinderclub Timon (Wezel)
  • Kinderclub Loewie (Rauw)
  • Kinderclub Pardoes (Sluis)
  • Kinderclub Windekind (Achterbos) voor kinderen van basisschool Egeltje
  • Kleuterschool De Toren (Achterbos)
  • Kinderclub Robbedoes (Millegem)
  • Kinderclub Baloe (Ezaart)
  • Kinderclub Mowgli (Gompel) voor kinderen van scholen Alles Kids en Schrijvertje
  • Kinderclub Bieke (Ginderbuiten)
  • Centrale Kinderclub Krekeltje (Galbergen) voor kinderen van school SAIGO Sterrenbos, Sint-Jan Berchmanscollege, Rozenberg en Tovertuin.

Inschrijven verplicht!

• Inschrijven kan tot de dag voordien tot 12 uur.
  • Ouders melden zich aan via het e-formulier: www.gemeentemol.be/noodopvangschoolgaandekinderen.
  • Er wordt een attest van de werkgever gevraagd.
  • Ouders ontvangen – na aanmelding via het e-formulier – een aangepaste link om zich in te schrijven via I-school.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang (schoolgaande kinderen), bkomol@gemeentemol.be, 014 33 15 72