Corona update bouwsector: uitzondering elektriciens en dringende herstellingen

woensdag 25 maart 2020

Bouwactiviteiten in een bewoond huis of gebouw zijn niet langer toegelaten. Ook al zijn de bewoners niet thuis als je gaat werken, het is en blijft een bewoond huis en dus niet toegelaten. Uitzondering zijn dringende herstellingen die nodig zijn omwille van een risico op de veiligheid, het welzijn en hygiëne. Bouwactiviteiten buitenshuis mogen wel plaatsvinden mits de sociale afstand van 1,5 meter gerespecteerd wordt. Dit geldt ook voor binnenactiviteiten in niet-bewoonde gebouwen en woningen.

Voor de sector van elektriciens (installatie en distributie) en de dringende herstellingen die nodig zijn omwille van een risico op de veiligheid of hygiëne gelden de strenge coronabeperkingen niet. Toch wordt erop aangedrongen de regels tot de sociale afstand van minimum 1,5 meter te respecteren.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be