Naar inhoud
Gemeente Mol

Medewerkers poetsteam naaien mondmaskers

medewerkers poets aan het werk
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 24 maart 2020

Het gemeentebestuur maakt enkele medewerkers van de poetsdienst vrij om mondmaskers te naaien. Ze gaan aan de slag met materialen die onze inwoners binnenbrachten. Hiermee willen we een extra steentje bijdragen in onze strijd tegen corona. Dit initiatief vult de talrijk opgestarte privé-initiatieven aan. Ze zijn stuk voor stuk een warm gebaar in deze coronacrisis. Bedankt inwoners, samen maken we MooiMol.

Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben we nood aan mondmaskers. We rekenen hiervoor op jouw hulp.

Medische mondmaskers binnenbrengen
Beschik je over medische mondmaskers? Of werk je in een praktijk (tandarts, kinesist, schoonheidsinstituut,…) die tijdelijk de deuren sluit en maskers kan missen? Lever ze dan af in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2). Deze medische mondmaskers worden verdeeld naar de medische hulpsector.

Zelf mondmaskers maken
Inwoners die handig zijn met naald en draad roepen we op om zelf aan de slag te gaan om mondmaskers te maken. Op www.maakjemondmasker.be vind je alle info over de benodigdheden, een patroon en de werkwijze om een mondmasker te maken volgens de aanbevolen normen van de FOD Volksgezondheid. Eénmaal klaar, lever je ze af in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2). Alle spontane initiatieven zijn welkom! 

Materialen schenken
Inwoners die gratis materialen willen schenken om mondmaskers te maken, kunnen dit eveneens inleveren in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2). Materialen die in aanmerking komen, zijn onder andere gewassen stoffen zoals polyester (voorkeur) en katoen, maar ook biaslint, garen, polypropyleen en filtermateriaal (koolstoffilters, stofzuigerzakken,…) zijn welkom.
 

Waar maskers en materialen binnenbrengen?

  • Inkomhal ’t Getouw (tafel ‘inleveren materiaal voor mondmaskers’): maandag tot en met woensdag tussen 9 en 16 uur, donderdag tussen 9 en 19 uur en vrijdag tussen 9 en 12 uur.
  • Inleverluik bibliotheek (verpakt in een dicht gekleefde zak): vrijdag vanaf 12 uur tot en met zondag.

Nood aan mondmaskers? Dien aanvraag in
Wie vanuit zijn/haar beroep of omwille van quarantainemaatregelen van de dokter nood heeft aan een mondmasker, dient een aanvraag in via www.gemeentemol.be/mondmaskernodig.

Elke aanvraag wordt apart beoordeeld. Afhankelijk van het beschikbare aanbod verwittigen we je per mail. Druk deze mail af en breng hem mee bij het ophalen van je mondmasker(s) naar de inkomhal van ’t Getouw. Respecteer bij het ophalen de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be