Naar inhoud
Gemeente Mol

Herinnering aanmeldingsperiode scholen niet-voorrangsgroep: tot en met 31 maart

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 24 maart 2020

De tweede aanmeldingsperiode voor het aanmeldingssysteem van de kleuterscholen en de lagere scholen, gestart op maandag 2 maart (9 uur), loopt nog tot en met dinsdag 31 maart (12 uur). Alle ouders met een kind geboren in 2018 én ouders die een andere school kiezen voor hun kind, melden zich aan via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Schoolkeuze en afstand tot de school vormen de belangrijkste objectieve criteria van het aanmeldingssysteem. Alle kleuterscholen en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) in onze gemeente en het schooltje uit de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven.

Wanneer aanmelden?

Ouders met kinderen die al broers of zussen op de school hebben of die zelf op de school werkten, kregen eerder al de kans om zich aan te melden in de aanmeldingsperiode voor de voorrangsgroep.

De tweede aanmeldingsperiode voor de niet-voorrangsgroep loopt nog tot en met 31 maart (12 uur) en is voor:

  • ouders met een kind geboren in 2018
  • ouders die een andere school kiezen voor hun kind(eren)
  • ouders met een kind geboren voor 2018 en die nog niet ingeschreven zijn in een school
  • ouders die zich konden inschrijven in de eerste periode, maar dit om welke reden dan ook niet deden

Wanneer schrijven ouders hun kind in?

Nadat alle aanmeldingen verwerkt zijn, informeert het gemeentebestuur de ouders over de school waar ze hun kind kunnen inschrijven.

Communicatie ouders

Alle ouders met een kind geboren in 2018, ontvingen in december 2019 een brief van het gemeentebestuur met de aanmeldingsdata. De ouders die nog niet inschreven tijdens de eerste aanmeldingsperiode ontvingen in februari een herinneringsbrief. Bij de eerste brief zat een brochure die stap voor stap uitlegt hoe het aanmeldingssysteem werkt en een antwoord geeft op de meest gestelde vragen. Deze info is ook terug te vinden op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Daarnaast zorgt het gemeentebestuur voor uitgebreide communicatie via de website, lokale reclamebladen, de LED-schermen, facebook, twitter,...

Campagne In #MooiMol kamperen we aan de Molse Meren

‘In #MooiMol kamperen we aan de Molse Meren. Niet aan de schoolpoort.’ is de slogan van de communicatiecampagne die ouders stap voor stap begeleidt bij het aanmeldingssysteem voor de kleuterscholen en lagere scholen. Om alle kinderen gelijke kansen te geven in het maken van een schoolkeuze, werken alle scholen in onze gemeente en het schooltje van de Sportlaan in Balen met één centraal aanmeldingssysteem. We spelen hiermee ook in op de (toekomstige) capaciteitsproblemen van bepaalde scholen en vermijden dat ouders voor de schoolpoort moeten kamperen. Want… in #MooiMol kamperen we alleen aan de Molse Meren!

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 13, aanmeldenscholen@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen