Politie controleert verbod op grensoversteken van en naar Nederland

grensen gesloten_afbeelding FB
zaterdag 21 maart 2020

Alle grenzen met Nederland zijn gesloten voor niet-noodzakelijke verplaatsingen. Dat heeft de minister van binnenlandse zaken beslist. De sluiting geldt in beide richtingen. Onze politie Balen – Dessel – Mol werkt met een combinatie van vaste controleposten (op wisselende tijdstippen) en politiepatrouilles.

Wie door de politie wordt gecontroleerd, zal de noodzakelijkheid van zijn of haar grensoversteek moeten aantonen. Er gelden zware boetes voor overtredingen. Grensarbeid en co-ouderschap worden beschouwd als toegelaten verplaatsingen. Voeding aankopen kan ook in België én mag dus niet.

Politiecontroles

De politiecontroles zijn – gezien de talrijke taken van de politie in deze crisistijden – onmogelijk 24/24 en volledig fysiek sluitend. We roepen onze inwoners én de inwoners van onze Nederlandse buurgemeenten dan ook op om vanuit het eigen gezond verstand en individuele verantwoordelijkheidszin af te zien van grensoverschrijdende verplaatsingen.

Ook voor fietsers en wandelaars

De grenssluiting geldt zowel voor de grotere grensovergangen Reuselseweg en Eerselseweg (N123), als voor de talrijke fiets- en wandelpaden die onze grens met Nederland kruisen.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11 (kantooruren op weekdagen), communicatie@gemeentemol.be (ook opvolging tijdens het weekend)