Naar inhoud
Gemeente Mol

Help Actie MIN aan basisproducten voor voedselbedeling

Actie MIN (5)
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 20 maart 2020

Actie MIN kampt momenteel met een tekort aan basisproducten voor hun voedselbedeling. We roepen iedereen op om niet-vervallen basisproducten zoals rijst, pasta, melk, eieren,… binnen te brengen. Maar ook verse groenten en fruit, droge voeding, conserven, niet-alcoholische dranken, zuivel, zeep, zakdoekjes, poetsgerief,... zijn meer dan welkom. Zelfgemaakte producten zoals bijvoorbeeld confituur, zijn niet toegelaten. Het gemeentebestuur gaf alvast het goede voorbeeld door zelf een donatie te doen.

Je kan alle zaken binnenbrengen in Sint-Apollonialaan 189 (rechts achter de Biehal) van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. Om voeding binnen te brengen, denken we vooral aan restaurants, bistro’s,… die nu gesloten zijn. Ook boeren en lokale handelaars met overschotten mogen altijd contact opnemen met Actie MIN.

Geen overschotten

Doordat er amper overschotten zijn in de winkels, ontvangt Actie MIN bijna geen producten meer. Hierdoor komt de voedselbedeling van meer dan 700 gezinnen in Mol, Balen, Dessel en Retie in het gedrang.

Goede voorbeeld

Het gemeentebestuur gaf alvast het goede voorbeeld en doneerde enkele basisproducten zoals melk, eieren, rijst, pasta. We zorgen ook voor tentjes zodat ze tijdens de bedeling de social distancing maatregelen kunnen volgen.

Meer info: Actie MIN, 0473 24 13 61, actiemenseninnood@gmail.com