Naar inhoud
Gemeente Mol

’t Getouw start inzamelpunt zelfgemaakte mondmaskers én medische mondmaskers

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 18 maart 2020

Inwoners die handig zijn met naald en draad roepen we op om zelf aan de slag te gaan om mondmaskers te maken. Op www.maakjemondmasker.be vind je alle info over de benodigdheden en de werkwijze. Eénmaal klaar, lever je ze af in de inkomhal van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 (maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur, op vrijdag tussen 9 en 12 uur). Alle spontane initiatieven zijn welkom! Wie vanuit zijn/haar beroep of omwille van quarantainemaatregelen van de dokter nood heeft aan een mondmasker, dient een aanvraag in via www.gemeentemol.be/mondmaskernodig.

Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben we nood aan mondmaskers. We rekenen op jouw hulp om de voorraad mee aan te vullen met zelfgemaakte mondmaskers. Haal je naaimachine boven en ga aan de slag! Registreer je als vrijwilliger zodat je verzekerd bent: https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/vlaanderen-helpt/

Medische mondmaskers

Beschik je over medische mondmaskers? Of werk je in een praktijk (tandarts, kinesist, schoonheidsinstituut,…) die tijdelijk de deuren sluit en maskers kan missen? Lever ze dan af in de inkomhal van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur, op vrijdag tussen 9 en 12 uur. Respecteer bij het inleveren de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers. Deze medische mondmaskers worden verdeeld naar de medische hulpsector.

Mondmasker nodig?

Heb je omwille van je beroep of omwille van quarantainemaatregelen van de dokter zelf mondmaskers nodig? Dien dan een aanvraag in via het e-formulier op www.gemeentemol.be/mondmaskernodig. We voorzien twee mondmaskers per persoon: één om te dragen, één om uit te wassen. Elke aanvraag wordt apart beoordeeld. Afhankelijk van het beschikbare aanbod verwittigen we je per mail. Druk deze mail af en breng hem mee bij het ophalen van je mondmasker(s) naar de inkomhal van ’t Getouw. Respecteer bij het ophalen de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers.

 

www.maakjemondmasker.be

Op www.maakjemondmasker.be kan je de werkwijze en een patroon, aanbevolen door FOD Volksgezondheid, downloaden. Andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig. Ook met dit zelfgemaakte mondmasker is het belangrijk altijd de algemene regels te volgen. De gemeente heeft zelf geen stof ter beschikking. Je maakt de maskers kosteloos en vrijwillig voor de gemeenschap.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be