Naar inhoud
Gemeente Mol

Nationaal noodnummer voor inwoners die vast zitten in buitenland 0800 14 689

noodnummer
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
zondag 15 maart 2020

Het gemeentebestuur ontving al verschillende vragen van inwoners die vast zitten in het buitenland door coronamaatregelen. De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken activeerde hiervoor een nationaal noodnummer. Inwoners kunnen met al hun vragen terecht op het gratis nummer 0800 14 689.

Het risico voor Belgische burgers om geblokkeerd te raken is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden. Het gemeentebestuur roept dan ook eigen inwoners op om alle reizen uit te stellen. Het coronavirus (COVID-19) werd door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een pandemie. Het virus verspreidt zich over de gehele wereld. Verplaatsingen en reizen helpen niet om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wie zich in het buitenland bevindt dient zich in eerste instantie te richten tot hun touroperator, hun luchtvaartmaatschappij of de lokale autoriteiten voor assistentie. In geval van nood kan je de ambassade van België van het land waar je je bevindt contacteren.

De reisadviezen worden per land regelmatig bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie en de beschikbare informatie. Iedereen wordt uitgenodigd om ze te raadplegen indien nodig.

Meer info: diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland