Anti-eenzaamheidsprogramma voor bewoners woonzorgcentrum Ten Hove

vrijdag 13 maart 2020

Het algemeen bezoekverbod in het woonzorgcentrum in Ten Hove dat omwille van het coronavirus werd ingevoerd op 12 maart, heeft voor de bewoners en hun familieleden verregaande gevolgen. Om de eenzaamheid te verdrijven, voorziet het woonzorgcentrum een ‘anti-eenzaamheidsprogramma’. Zo worden onder andere extra ‘mango-momentjes’ ingelast om familie te bellen of te schrijven. Maar ook een wafelenbak, zangmoment, spelletjesnamiddagen, gym, knutselatelier,… zorgen voor een fijne daginvulling.

Sinds donderdag 12 maart gelden op welzijnssite Ten Hove in de Jakob Smitslaan bijzondere voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus. Zowel het restaurant als de cafetaria blijven gesloten. Alleen bewoners van de serviceflats kunnen ’s middags nog in het restaurant terecht. Met deze beslissing volgt het gemeentebestuur de preventierichtlijnen van de Vlaamse overheid voor het coronavirus. Voor de bewoners van het woonzorgcentrum geldt een aangepaste bezoekregeling. Enkel in uitzondelijke omstandigheden, strikt bepaald door het Agentschap zorg en gezondheid, wordt bezoek toegestaan, wel pas na telefonische afspraak met de betrokken afdeling. De maatregelen gelden voorlopig al zeker tot en met 19 april.

Meer info:

> woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be