Naar inhoud
Gemeente Mol

Inschrijven lotingsysteem Grabbelpas paasvakantie vanaf maandag 9 maart

maandag 24 februari 2020

Om stress te vermijden bij ouders die hun kinderen willen inschrijven voor de grabbelpasactiviteiten, werkt het gemeentebestuur ook dit jaar met een lotingsysteem. Op 9 maart verdelen we de brochures met hierin het programma voor de paas- én zomervakantie via de Molse kleuter- en lagere scholen. Vanaf dan hebben ouders de tijd om het programma te bekijken. Tot woensdag 18 maart (22 uur) kan je de gewenste activiteiten voor de paasvakantie selecteren. Op vrijdag 20 maart maken we de toegekende plaatsen bekend via de webshop. Pas na betaling is je kind effectief ingeschreven. De loting houdt geen rekening met datum en uur van inschrijven. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen.

De loting wordt enkel toegepast op activiteiten waarvoor meer kinderen zich kandidaat stellen dan het aantal beschikbare plaatsen (volzette activiteiten). Selecteer je een activiteit waarvoor voldoende beschikbare plaatsen zijn? Dan is je kind sowieso zeker van een plaatsje.

Hoe werkt het lotingsysteem?

  1. Ouders ontvangen de grabbelpasbrochure via de school van hun kind of kunnen de brochure downloaden op www.gemeentemol.be/grabbelpas. De brochures worden op 9 maart in alle Molse kleuter- en lagere scholen verdeeld.
  2. Ouders hebben daarna rustig de tijd om de brochure te bekijken.
  3. Ouders selecteren tussen 9 maart (19 uur) en 18 maart (22 uur) de activiteiten voor de loting via de webshop.
  4. De loting zelf vindt plaats op donderdag 19 maart.
  5. Op vrijdag 20 maart maken we de resultaten bekend: ouders vinden in het winkelmandje van de webshop het resultaat terug.
  6. De inschrijvingen zijn pas definitief na betaling. Ouders krijgen hiervoor drie werkdagen de tijd. Betaal je te laat? Dan worden alle inschrijvingen geannuleerd.

Wat met broers, zussen en niet-inwoners?

Het lotingsysteem houdt rekening met gezinsrelaties. Dat wil zeggen dat broers en zussen worden samengehouden. Ofwel kunnen ze allemaal deelnemen aan een activiteit ofwel niemand. Niet-inwoners kunnen niet deelnemen aan de loting. Zij krijgen na afloop van de loting vanaf 3 april (9 uur) de kans om in te schrijven voor de open plaatsen. 

Gebruikersnaam en wachtwoord

Elk kind heeft een gebruikersnaam en wachtwoord nodig dat toegang geeft tot het lotingsysteem. Heb je dit nog niet? Maak dan tegen 5 maart voor elk kind apart een gebruikersnaam en wachtwoord aan via www.gemeentemol.be/grabbelpas via ‘aanmelden als nieuwe gebruiker’. Wie eerder al deelnam aan Grabbelpas of de activiteiten van de sportdienst heeft al een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kan je opnieuw gebruiken.

Met één gebruikersnaam al je kinderen inschrijven?

Wil je verschillende kinderen van één gezin (zelfde adres) tegelijkertijd inschrijven? Maak dan voor elk kind apart én voor het gezinshoofd (mama of papa) een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Stuur vervolgens een mail naar sportactiviteiten@gemeentemol.be met de namen van de kinderen en de naam van het gezinshoofd. Wij zorgen voor de gezinsrelatie. Je krijgt van ons een bevestigingsmail als het in orde is.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportactiviteiten@gemeentemol.be of jeugddienst@gemeentemol.be