Naar inhoud
Gemeente Mol

Walter Coenraets nieuwe korpschef lokale politie Balen-Dessel-Mol

woensdag 19 februari 2020

Op 18 februari legde Walter Coenraets de eed af als nieuwe korpschef van de lokale politie Balen-Dessel-Mol. De 47-jarige Coenraets uit Tessenderlo volgt voormalig korpschef Roger Mol op die de voorbije 17 jaar aan het hoofd van het korps stond.

Coenraets startte zijn carrière bij de politie in 1999 als adviseur bij de National Computer Crime Unit van de gerechtelijke politie in Brussel. Twee jaar later ging hij aan de slag als hoofdinspecteur bij de federale gerechtelijke politie in Hasselt. Nadien volgde hij de opleiding tot commissaris van politie en werd hij teamchef van de Regional Computer Crime Unit. Sinds 2014 was Coenraets actief als diensthoofd van de Federal Computer Crime Unit.

De ervaring met technologische evolutie en digitalisering wil hoofdcommissaris Coenraets meenemen en vertalen naar een geïntegreerd lokaal veiligheidsbeleid. Dat kondigde de nieuwe korpschef aan in zijn toespraak op een netwerkmoment met de verschillende veiligheidspartners. Hij benadrukte het belang van samenwerking en de aandacht voor nieuwe en veranderende misdrijfvormen met een grote impact zoals bijvoorbeeld ICT-criminaliteit.

“Ik wil deze politiezone voluit in de 21e eeuw plaatsen, zodat we klaar staan om met de vele uitdagingen die zich stellen om te gaan. De prioriteiten waarmee we aan de slag gaan worden omschreven in het nieuwe zonaal veiligheidsplan 2020-2025. De inhoud hiervan zal weldra gecommuniceerd worden.”, aldus Coenraets.

Hoofdcommissaris Walter Coenraets werd voorgedragen voor de politieraad van 2 december 2019. Na de politieraad werd het dossier overgemaakt aan de koning, die zijn aanwijzing tot korpschef bekrachtigde via een handtekening bij Koninklijk Besluit.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, 014 33 37 00