Naar inhoud
Gemeente Mol

240 senioren genieten van gezellig samenzijn tijdens ‘Oud lief, ik hou van jou’

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 14 februari 2020

240 senioren genoten op 13 februari in het Miloheem van het ontmoetingsmoment ‘Oud lief, ik hou van jou’. Alle 75-plussers en zorgbehoevende 65-plussers uit onze gemeente werden uitgenodigd voor dit gezellig samenzijn. Deze activiteit werd georganiseerd door de seniorenraad in samenwerking met de dienst seniorenplus.

“Ik hou van jou.” Zo gewoon, zo deugddoend als iemand het oprecht tegen je zegt. Valentijnsdag is een dag waarop ‘gaarne zien’ extra aandacht krijgt. Daarom nodigden we alle plus 75-jarigen (1945) en rolstoelvaste en of zwaar zorgbehoevende 65-plussers die in onze gemeente wonen uit voor onze jaarlijkse vriendenmaaltijd. Ook mensen met dementie waren van harte welkom.

Vrijwilligers

Een 25-tal vrijwilligers, eveneens senioren waarvan sommigen +80, stond die dag paraat om de genodigden te begeleiden. Deze vrijwilligers zorgden voor het klaarzetten van de zaal, de vestiaire, het serveren van het eten en de drankjes, de afwas… De meeste deelnemers werden met bussen opgehaald en weer thuisgebracht, voor sommigen werd de Handicar ingeschakeld.

Drempelverlagend

Voor de dienst seniorenplus is dit jaarlijkse feest een unieke gelegenheid om, via een informele babbel, de noden van ouderen te ontdekken. Bovendien werkt deze ontmoeting drempelverlagend als mensen later een hulpvraag hebben.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be