Naar inhoud
Gemeente Mol

Nog zestien jonge kinderen wachten op vrijwilliger binnen project Babbelkousje

785A4760

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 4 februari 2020

Nog zestien jonge kinderen wachten op een vrijwilliger die hen tijdens het schooljaar begeleidt binnen het project Babbelkousje. Als vrijwilliger ga je al spelenderwijs thuis aan de slag met een kind. Dankzij jouw inzet help je hen om Nederlands te oefenen. Wil jij je éénmaal per week vrijmaken? Meld je dan bij de dienst samenlevingsopbouw en geef ook deze kinderen extra kansen.

Samen met de Molse basisscholen willen we de Nederlandse taal stimuleren bij anderstalige kinderen in de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Samen met een vrijwilliger lezen ze boekjes, spelen ze gezelschapsspelletjes en maken ze kennis met het vrijetijdsaanbod in onze gemeente. Vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de school krijg je materiaal en ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan. Voor 75 kinderen vonden we al een vrijwilliger, met dank aan 50 vrijwilligers én studenten. De 16 kinderen die nog op de wachtlijst staan, komen voornamelijk uit Ginderbuiten, Achterbos en het Centrum.

Vrijwilliger: “Elke dag dat ik langs mijn kindjes ga, leer ik iets nieuws over mijzelf als persoon. Kinderen hebben een hele andere manier van denken en handelen. Wat ik vanzelfsprekend vind, is voor het kind iets speciaal, kostbaar en dat vind ik heel mooi.”

Voorwaarden?

  • Je werkt graag met kinderen en/of ouders van andere origine
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
  • Je bent minimum 16 jaar
  • Je bent bereid om een uurtje per week af te spreken met de leerling

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be