Naar inhoud
Gemeente Mol

’t Mols Kadoke te koop vanaf maandag 2 maart  

Campagnebeeld
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 27 januari 2020

Op maandag 2 maart lanceren we ’t Mols Kadoke, een gloednieuwe cadeaubon die je kan gebruiken bij meer dan 120 handelaars in onze gemeente. De verkoop van de huidige cadeaubon stopt op 31 januari. Alle tot dan verkochte ‘oude’ cadeaubons kan je volgens de voorziene geldigheidstermijn van 1 jaar blijven inruilen bij de handelaars die deelnemen aan het oude cadeaubonsysteem.

De gemeentelijke cadeaubon groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde. De talrijke deelnemende handelaars maken van deze cadeaubon het perfecte cadeautje voor onder de kerstboom, een leuk bedankje voor leerkrachten, het ideale verjaardagscadeau, een gewaardeerd relatiegeschenk,… Kortom, elke gelegenheid is goed om een cadeaubon te kopen en weg te schenken. De gelukkige ontvanger kan de bon naar eigen wens besteden in één van de vele deelnemende winkels of horecazaken in onze gemeente.

Vroeger in bankkaartvorm

De afgelopen jaren werkten we met een systeem van cadeaubons in bankkaartvorm. Het bedrag werd daarbij digitaal ‘op de kaart’ gezet. De vervaldatum kon je als gebruiker of handelaar uitsluitend controleren via een webtoepassing. De onzichtbaarheid van de vervaldatum bleek een grote handicap, waardoor meerdere handelaars afhaakten en de cadeaubon in populariteit daalde. Daarnaast weigerde de cadeaubonautomaat regelmatig dienst door technische problemen, wat uiteraard tot teleurstelling leidde bij de persoon die de bons wilde aankopen.

Overgangsperiode

Het komende jaar zitten we in een overgangsperiode. De verkochte ‘oude’ cadeaubons blijven geldig tot de vervaldatum. Uiterlijk 1 februari 2021 zijn al deze cadeaubons in principe opgebruikt. Deze bons zijn uitsluitend geldig bij de deelnemende handelaars van het ‘oude’ systeem. Op 2 maart starten we met de verkoop van ’t Mols Kadoke. Deze kan je vanaf dan gebruiken bij alle deelnemers van het nieuwe systeem. De deelnemende handelaars van ‘oud’ en ‘nieuw’ overlappen grotendeels. Wel kan je met ’t Mols Kadoke bij veel meer handelaars terecht dan met het ‘oude’ systeem.

Nieuwe naam, nieuw systeem

Met ’t Mols Kadoke kiezen we niet alleen voor een nieuwe naam. We vernieuwen ook het volledige systeem achter de cadeaubons. Zo kiezen we opnieuw voor een aantrekkelijke papieren cadeaubon met een geprinte vervaldatum. De ontwaarding door de handelaar gebeurt op basis van een geprinte cijfercode, barcode en/of QR-code. De waardes waaruit je kiest, blijven 10, 15 en 50 euro. Met deze bedragen kan je vrijwel alle combinaties maken.

Je kan de cadeaubon vanaf maandag 2 maart op drie manieren aankopen:

 • Fysiek aan de balies van ’t Getouw, Ten Hove en de dienst toerisme
  • o Samen met de cadeaubon krijg je gratis een mooie enveloppe om de cadeaubons aantrekkelijk te verpakken.
 • Online via gemeentemol.be/molskadoke
  • o Je kan de cadeaubons 7 dagen op 7, 24 uur op 24 online aankopen. Je print zelf de bons af of bezorgt deze digitaal aan de ontvanger.
 • Aan de nieuwe cadeaubonautomaat in de Statiestraat (doorgang Santo Tomasplein)
  • o Je kan de cadeaubons 7 dagen op 7, 24 uur op 24 aankopen. De cadeaubonautomaat verdeelt geen enveloppen.
  • o We verwachten de installatie en ingebruikname van de nieuwe cadeaubonautomaat in de tweede helft van maart.
 • Voor grotere bestellingen (bijvoorbeeld door bedrijven voor hun relaties of medewerkers) blijven we werken met een elektronisch bestelformulier. De cadeaubonpakketten kunnen dan op het afgesproken moment afgehaald worden. Je betaalt je bestelling achteraf via factuur.

Je kan de deelnemende handelaars herkennen aan de nieuwe stickers. Je vindt de volledige deelnemerslijst vanaf 2 maart ook op www.gemeentemol.be/molskadoke.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be