Nieuwe kinderclub Krekeltje in Galbergen bijna gebruiksklaar

maandag 20 januari 2020

De nieuwe kinderclub Krekeltje in de Galbergen is bijna gebruiksklaar. De grote infrastructuurwerken zijn achter de rug. Op dit ogenblik werkt de buitenschoolse kinderopvang hard aan een kindvriendelijke inrichting van de nieuwe gebouwen om er vanaf de krokusvakantie voor het eerst kinderen op te vangen. Omdat in de schoolvakanties ook de infrastructuur van Saigo Sterrenbos ingeschakeld kan worden, stijgt de capaciteit van de centrale opvang van 127 naar 150 kinderen.

De kostprijs van het nieuwe gebouw bedraagt 1.365.000 euro. De realisatie van de nieuwe centrale kinderopvang omvatte een nieuwbouw en een renovatie van een bestaand ouder schoolgebouw van Saigo. Alles werd gelijkvloers voorzien, met uitzondering van een kelder voor de opslag van speelmateriaal. Beide gebouwen vormen samen een omsloten buitenspeelruimte. De Galbergen is met zijn bosrijke omgeving ideaal om te spelen. Bovendien is het centraal gelegen in onze gemeente en makkelijk bereikbaar voor alle ouders.

Verhoging capaciteit kinderopvang
Voor- en naschools biedt de kinderopvang plaats aan 60 kinderen. Het gaat om 23 extra opvangplaatsen in vergelijking met de capaciteit in de huidige gebouwen langs de Molderdijk. Als de gebouwen in gebruik genomen worden, vangen we hier kinderen op:

• van school Saigo Sterrenbos. Deze kinderen gaan momenteel naar kinderclub Pardoes in Sluis. Kinderclub Pardoes blijft de kinderen van basisschool Stapsteen in Sluis opvangen.
  • die momenteel gebruik maken van de opvang in het huidige Krekeltje naast de Molderdijk
    • Sint - Jan Berchmanscollege
    • Kleuter – en lagere school Rozenberg
    • Kleuterschool Rozenberg – vestiging Rijpad
    • Kleuterschool Rozenberg – vestiging Singellaan (vanaf 1/09/2020)
    • Gemeenschapsonderwijs Het Schrijvertje

Tijdens de schoolvakanties schakelen we ook de infrastructuur van Saigo Sterrenbos in. Zo gebruiken we bijvoorbeeld de refter en de grote speelplaats voor de kinderopvang. Daardoor stijgt de capaciteit naar 150 kinderen, dat betekent een stijging van 23 opvangplaatsen.

Openingsfeest in mei
Omdat we ons op dit moment volledig focussen op het gebruiksklaar maken van de kinderopvang tegen de krokusvakantie, organiseren we op zaterdag 16 mei, tijdens de week van de opvoeding, een openingsfeest in de nieuwe gebouwen. Tijdens het openingsfeest is iedereen welkom om een kijkje te nemen.

Meer info: buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bko@gemeentemol.be