Verhuren zonder zorgen: presentatie infoavond verhuurders

donderdag 2 januari 2020

Het nieuwe Vlaams Woninghuurdecreet en de wijzigingen van de Vlaamse Wooncode, doen heel wat vragen oprijzen bij de verhuurders. Welke voorwaarden zijn er verbonden aan dakisolatie en de beglazing van de woningen? Steven Vleugels, deskundige woningkwaliteit bij IOK, gaf hierover een toelichting tijdens de infoavond voor verhuurders op dinsdag 17 december in Ten Hove. Els Slegers van SVK Zuiderkempen informeerde  de aanwezigen over verhuren via het sociaal verhuurkantoor. Je bekijkt de presentatie via onderstaande link.

Download de presentatie ‘Verhuren zonder zorgen’ hier.

Download de presentatie 'minimale kwaliteitsnormen huurwoningen hier.

Premies

Steven Vleugels, deskundige woningkwaliteit bij IOK, lichtte tijdens de presentatie toe aan welke normen een huurwoning minimaal moet voldoen. Hij verduidelijkte ook op welke premies je als verhuurder recht hebt als je de kwaliteit van je huurwoning wenst te verbeteren. Tot slot was er ruimte voor vragen over deze kwaliteitsnormen.

Verhuren via SVK Zuiderkempen
Is je woning kwalitatief in orde maar wil je de verhuur uitbesteden? Dan biedt het sociaal verhuurkantoor (SVK) misschien wel de ideale oplossing. SVK Zuiderkempen neemt de rol als verhuurder over en verzorgt alle formaliteiten tussen huurder en verhuurder. Wat als de huurder niet betaalt of de woning tijdelijk leeg komt te staan? Zolang je contract met het SVK loopt, ben je zeker van een gegarandeerde maandelijkse huur. Els Slegers van SVK Zuiderkempen geeft je op deze infoavond meer inlichtingen over verhuren via een SVK.

Meer info: dienst energie – sociale zaken, 014 33 15 66, emmy.verbraeken@gemeentemol.be