Geen ophaalkalender 2020 ontvangen? Meld dit bij IOK Afvalbeheer!

ophaalkalender

vrijdag 27 december 2019

In december verdeelde IOK Afvalbeheer de ophaalkalenders voor 2020. Het gemeentebestuur ontvangt echter heel wat meldingen van inwoners die geen exemplaar ontvingen. Vond jij er ook geen in je brievenbus? Meld dit dan rechtstreeks bij IOK Afvalbeheer via 014 014 56 27 75 of afvalbeheer@iok.be. Zij sturen alsnog een kalender op.

Ook in 2020 starten alle ophalingen al vanaf 6.30 uur. Dit moet zorgen voor een vlottere doorstroming en minder verkeersopstoppingen, maar vooral ook voor meer verkeersveiligheid. Door vroeger te starten, vermijden de ophaalploegen ook de schoolomgevingen tijdens de drukke ochtendspits.

Correct sorteren

Naast de ophaaldata voor restafval (RA), GFT, PMD, textiel (TEXT) en papier/karton (PK), steenpuin (SP) en grof vuil (GV) kom je op de ophaalkalender meer te weten over de sorteerregels voor al deze afvalsoorten. Ook de data en locaties voor het inzamelen van klein gevaarlijk afval staan hierop vermeld.

Mis geen enkele ophaling

Je kan de ophaalkalender ook raadplegen via www.iok.be en de ophaaldata eventueel opladen in je digitale agenda. Heb je een smartphone? Download dan gratis de Recycle! app. Er is een versie beschikbaar voor Android en iOS. Je ontvangt dan een signaal als er in jouw straat een ophaling is. Bovendien kan je op elk moment de openingsuren van het recyclagepark of de sorteerregels raadplegen.

Slechtzienden kunnen een grotere versie van de ophaalkalender 2020 aanvragen bij IOK Afvalbeheer via 014 56 27 75 of afvalbeheer@iok.be.

Meer info: Afvalinfolijn, 014 56 27 75