Naar inhoud
Gemeente Mol

‘Probeer een Winkel’ eind 2019 afgelopen. Nieuw dit voorjaar: ‘Start een Winkel’

Knipsel

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 24 december 2019

Het subsidiereglement ‘Probeer een Winkel’ eindigt op 31 december 2019. Dankzij dit project kregen negen startende handelaars in onze centrale handelskern één jaar lang de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast genoten zij van een opleidingstraject op maat. In het voorjaar lanceert het gemeentebestuur ‘Start een Winkel’, een waardige opvolger voor startende ondernemers.

Komende maanden legt het gemeentebestuur het concept en reglement van ‘Probeer een Winkel’ onder de loep om het inhoudelijk te evalueren en bij te sturen. Deze evaluatie moet leiden tot een opvolgend project: ‘Start een Winkel’. Ook dit project richt zich op startende ondernemers in de centrale handelskern.

Niemand valt uit de boot

Starters die nog voor 31 december 2019 een aanvraag indienen voor ‘Probeer een Winkel’, vallen onder het desbetreffende reglement. Latere aanvragen zullen binnen het toekomstige reglement ‘Start een Winkel’ behandeld worden. Zo valt geen enkele startende ondernemer in de centrale handelskern uit de boot.

Probeer een Winkel

‘Probeer een Winkel’ stimuleerde potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast boden we hen een vormingstraject op maat aan. De financiële ondersteuning omvatte de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetaalden, bedroeg 600 euro.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be