‘Paradise by Lau’ en ‘Kasminah food’ volgende laureaten van ‘Probeer een Winkel’

vrijdag 20 december 2019

‘Paradise by Lau’ en ‘Kasminah food’ zijn de volgende laureaten in het Centrum die mogen rekenen op de ondersteuning van ‘Probeer een Winkel’. Beide laureaten krijgen voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we in samenwerking met Unizo een opleidingstraject op maat. Het gemeentebestuur wenst hen alvast heel veel succes!

‘Paradise by Lau’, gevestigd in de Statiestraat 14 A, wordt gerund door Laura Wilrycx. Haar zaak richt zich op jonge vrouwen die op zoek zijn naar unieke stukken aan een betaalbare prijs. Ze geeft iedere outfit een persoonlijke touch. De winkel is vijf dagen op zeven open, met maandelijks een shoppingavond waar klanten verwend worden met een hapje en een drankje. In de winkel vind je verschillende hoekjes en instagramable spots waar zowel zij als de klant leuke foto’s kunnen maken.

In de take away ‘Kasminah food’ van Jane Djojoastro, Lakenmakersstraat 35, ben je op het juiste adres als je van Oosterse en Surinaamse specialiteiten/snacks houdt. Jane is kok in hart en nieren en werkte in Suriname in het familiebedrijf voor catering en een eethuis gebaseerd op de Surinaamse keuken. Je kan er terecht voor broodjes, snacks, afhaalmenu’s en snackboxen met Indonesische, Indiase en Afrikaans invloeden (voor bedrijven en party’s).

‘Probeer een Winkel’ wordt ‘Start een Winkel’

Het subsidiereglement ‘Probeer een Winkel’ eindigt op 31 december 2019. Dankzij dit project kregen zeven startende handelaars in onze centrale handelskern één jaar lang de helft van de huurprijs terugbetaald de afgelopen twee jaar. Daarnaast genoten zij van een opleidingstraject op maat. In het voorjaar lanceert het gemeentebestuur ‘Start een Winkel’, een waardige opvolger voor startende ondernemers.

Komende maanden legt het gemeentebestuur het concept en reglement van ‘Probeer een Winkel’ onder de loep om het inhoudelijk te evalueren en bij te sturen. Deze evaluatie moet leiden tot een opvolgend project: ‘Start een Winkel’. Ook dit project richt zich op startende ondernemers in de centrale handelskern.

Niemand valt uit de boot

Starters die nog voor 31 december 2019 een aanvraag indienen voor ‘Probeer een Winkel’, waaronder ‘Paradise by Lau’ en Kasminah food’ vallen onder het desbetreffende reglement. Latere aanvragen zullen binnen het toekomstige reglement ‘Start een Winkel’ behandeld worden. Zo valt geen enkele startende ondernemer in de centrale handelskern uit de boot.

Probeer een Winkel

‘Probeer een Winkel’ stimuleert potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we hen een vormingstraject op maat aan. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, bedraagt 600 euro.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be