Naar inhoud
Gemeente Mol

4.694 vrijwilligers ontvangen bedankje op internationale dag van de vrijwilliger

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 29 november 2019

Donderdag 5 december is de Internationale dag van de Vrijwilliger. Een dag die Molse verenigingen, vrijwilligersorganisaties en het gemeentebestuur aangrijpen om hun vrijwilligers massaal te bedanken. Ze kunnen dit doen met bedankkaartjes die Vrijwilligerscentrale Mol speciaal voor deze gelegenheid liet drukken. Maar liefst 26 interne diensten en 92 externe organisaties bestelden samen 4.694 kaartjes. Dit bewijst hoeveel de inzet van vrijwilligers betekent voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en het gemeentebestuur!

Ongeveer 1 op 7 Vlamingen vrijwilligt. Als we deze cijfers toepassen op onze gemeente, betekent dit dat maar liefst 5.142 inwoners vrijwilligerswerk doen. Allemaal verdienen ze een dikke pluim. En dat hebben de verenigingen goed begrepen. 4.694 vrijwilligers ontvangen in de week van 5 december een bedankkaartje van de organisatie waarin ze actief zijn.

Advies en ondersteuning in vrijwilligersbeleid

Vrijwilligerscentrale Mol ondersteunt verenigingen en vrijwilligersorganisaties bij het makkelijker werven van vrijwilligers en biedt gratis vorming aan. Daarnaast informeert en adviseert zij vrijwilligers en organisaties over alle aspecten van het vrijwilligerswerk.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw – Vrijwilligerscentrale Mol,  014 33 16 16, inne.dierckx@gemeentemol.be