Naar inhoud
Gemeente Mol

Nederlandstalige babbelkousen gezocht voor begeleiding op school

babbelkous
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 18 november 2019

Ben je een babbelkous die goed Nederlands spreekt? Wil je bovendien investeren in de toekomst van anderstalige kinderen? Kan je vanaf december wekelijks op dinsdag of donderdag na schooltijd een uurtje tijd vrijmaken? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger voor het project Babbelkousje op school via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

In november startte ‘Babbelkousje op school’. Dit project zorgt voor begeleiding van anderstalige kindjes van school Rozenberg en het St.- Jan Berchmanscollege. Ze oefenen op een leuke manier Nederlands net na schooltijd van 15.45 tot 16.45 uur. De scholen geven aan welke kinderen (1ste tot 6de leerjaar) de begeleiding kunnen gebruiken. Als ouders interesse hebben, kunnen ze hun kind via de zorgleerkracht aanmelden.

Vrijwilliger worden?

Om de kinderen te begeleiden zoeken we nog extra vrijwilligers. Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de school voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan. 

Taken als vrijwilliger

Als vrijwilliger begeleid je een viertal Babbelkous-leerlingen tijdens één schooljaar en dat elke week een uurtje. Op dinsdag zijn de leerlingen van school Rozenberg aan de beurt en donderdag de leerlingen van het St.- Jan Berchmanscollege. Samen speel je leerrijke taalspelletjes, lees je boeken, maak je samen het huiswerk,…

Voorwaarden?

  • Je werkt graag met kinderen en/of ouders van andere origine
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
  • Je bent minimum 16 jaar
  • Je bent bereid om een uurtje per week af te spreken met de leerling

Ouders betrekken

Als vrijwilliger begeleid je in eerste instantie de kinderen, maar bouw je tegelijkertijd een vertrouwensrelatie op met de ouders. Daardoor raken deze ouders meer betrokken bij de school, de leefwereld van de kinderen en breder ook met de maatschappij.

Wij bieden jou?

Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor. Wij bieden jou:

  • een uitgebreide vorming,
  • mogelijkheid tot inspraak,
  • ondersteuning vanuit onze diensten (evaluatie en terugkoppeling),
  • leuk taal-stimulerend materiaal,
  • waardering,
  • een onvergetelijke ervaring.

Interesse?

Maak vrijblijvend een afspraak met de dienst samenlevingsopbouw via het nummer 014 33 15 23 of mail naar samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

We nodigen je uit voor een gesprek en geven je meer info over wat er van je verwacht wordt, hoe de opstart verloopt en op welke manier we je ondersteunen.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 23, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be