Naar inhoud
Gemeente Mol

Week van de afvalophaler en –recyclageparkwachter van 18 tot 24 november

Week van de afvalophaler
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 15 november 2019

Van 18 tot en met 24 november is het de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter. Toon dat je hen respecteert. Bied je afval correct aan en bind een strik rond je afvalzak of – container. Of laat je kinderen een tekening maken en hang ze achter het raam of geef ze aan de recyclageparkwachter.

Afvalophalers stappen dagelijks een 10-tal kilometer en heffen meerdere tonnen afval. Ook bij de recyclageparkwachters draait hun stappenteller op volle toeren. Ze zijn doorgaans in topvorm, maar hebben ook hun grenzen. Om de afvalinzameling zo vlot mogelijk te laten verlopen en de ophalers fysiek niet te overbelasten, roepen de Vlaamse afvalintercommunales en Interafval burgers op om afval steeds correct aan te bieden.

Respect

Tijdens de 4de ‘Week van de afvalophaler en –recyclageparkwachter’ wordt opnieuw respect gevraagd. En dat kan door kleine dingen zoals het correct aanbieden van afval. Deze editie kozen we om geen stickers meer te drukken. De afvalophalers en -recyclageparkwachters bedanken kan door een strik rond je afvalzak of –bak te hangen. Of door een mooie tekening mee te nemen naar het recyclagepark of achter je raam of aan je container te hangen. Een foto van je tekening mag je ook altijd insturen via www.facebook.com/IOKAfvalbeheer. De mooiste tekeningen worden uitvergroot en komen op onze ophaalwagens te hangen.

Minder fysieke belasting door correct aangeboden afval

Iedere dag zorgen 150 afvalophalers, -chauffeurs en 76 recyclageparkwachters van IOK Afvalbeheer dat de Kempenaren op een eenvoudige manier hun afval kwijt kunnen. Dat afval wordt niet altijd op een correcte manier aangeboden. “Foutief aangeboden afval zorgt voor een extra belasting voor de ophaler en verstoort ook het vlot ophalen ervan aan huis of de doorstroming op het recyclagepark,” zegt Paul Macken, voorzitter van Interafval en directeur IOK Afvalbeheer. “Ook je afval netjes sorteren voor je naar het recyclagepark gaat, is een kleine moeite, maar vergemakkelijkt de job van een recyclageparkwachter aanzienlijk. Bovendien verloopt ook je eigen bezoek zo stukken vlotter.”, luidt het.

Meer info: IOK Afvalbeheer, afvalbeheer@iok.be, www.iok.be