Naar inhoud
Gemeente Mol

Voorleesweek: tweedaags vertelfestival in de schapenstal op 16 en 17 november

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 4 november 2019

Op 16 en 17 november verhuizen de bibliotheken van Balen, Meerhout en Mol hun boeken voor even naar de schapenstal van boerderij 15 Inn in Balen-Olmen. Dit tweedaags vertelfestival past in de ‘Voorleesweek – De Kempen leest voor’ die loopt van 16 tot 27 november. Alle voorleesmomenten zijn gratis. Op www.dekempenleestvoor.be vind je het volledige programma en kan je meteen ook inschrijven.

Voorlezen is leerrijk, stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, maar is vooral ongelofelijk gezellig en plezant. De bibliotheken van Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie doen daarom de boeken open en lezen voor.

Voorleesweek ‘De Kempen leest voor’

Van 16 tot 27 november kunnen kinderen, ouders en grootouders in de bibliotheken of op bijzondere plekken in de Kempen naar verhalen komen luisteren. Er zijn ook extra knutselactiviteiten, workshops, eten, drinken,… Let op: voor de meeste activiteiten moet je vooraf inschrijven. Dat kan via www.dekempenleestvoor.be.

Zaterdag 16 november

  • Luister naar vrolijke verhalen, ontdek onze indoor letterspeeltuin en ontmoet schaapjes in de prachtige schapenstal: van 14 tot 16 uur, +6 jaar, inschrijven.
  • Doe je pyjama aan, luister naar een warm avondverhaal en kom échte schaapjes tellen: van 18 tot 20 uur, +9 jaar, inschrijven.
  • Het licht gaat uit… Durf jij deze bloedstollende verhalen wel aan? Breng je zaklamp mee en kom bibberen en beven: van 20.30 tot 22 uur, +12 jaar, inschrijven.

Zondag 17 november

  • De allerkleinsten ontdekken een nieuwe wereld in onze indoor letterspeeltuin. Ben je tussen 3 en 5 jaar? Kom dan gezellig luisteren naar een fantastisch verhaal en breng een bezoekje aan de stal vol soezende schaapjes: van 10 tot 12 uur, voor 0 tot 5 jaar, inschrijven.
  • Luister naar vrolijke verhalen, leef je uit in onze indoor letterspeeltuin en neem een kijkje in de prachtige schapenstal: doorlopend van 14 tot 17 uur, voor alle leeftijden, inschrijven hoeft niet.

Ieder half uur start er een nieuw verhaal.

Locatie: boerderij 15 Inn, Gestelseweg 15, Balen-Olmen