Twintig kinderen leren fietsen tijdens de herfstvakantie

woensdag 30 oktober 2019

Twintig kinderen leren tijdens de herfstvakantie fietsen. In vier voormiddagen krijgen ze al spelenderwijs de behendigheid van het fietsen onder de knie. Een lesgever geeft tips, de ouders begeleiden hun eigen kind. De oefeningen starten in de veilige omgeving van het Verkeerseducatief Centrum. Nadien stappen we over naar het oefenen in het echte verkeer. Tot slot krijgen de deelnemertjes ook een lesje theorie waarin de verkeersregels op kindermaat uitgelegd worden.

De dienst samenlevingsopbouw stelde vast dat heel wat kinderen niet kunnen fietsen als ze naar de lagere school gaan. Het geven van de theorielessen over verkeer behoort tot de eindtermen, het leren fietsen op zich niet. Met deze fietslessen geven we hen en hun ouders een duwtje in de rug. De lessen worden gegeven door Sportwerk Vlaanderen in samenwerking met de sportdienst.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 73, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be