Naar inhoud
Gemeente Mol

Oud worden in Mol ‘plezanter’ dan elders in de Kempen

IMG_3960
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 17 oktober 2019

Oud worden in onze gemeente is plezanter dan elders in de Kempen. Dat blijkt uit een onderzoek van Het Nieuwsblad waarbij onze gemeente een score van 9,13/10 behaalt. Als we dit cijfer vergelijken met de scores in heel Vlaanderen pronken we trots in de top vier. De aanwezigheid van een uitgebreide dienstverlening en de veelheid aan verenigingen liggen aan de basis van deze score. Maar ook de tevredenheid van 65-plussers over deze voorzieningen en activiteiten zorgden voor extra pluspunten.

Het doorgedreven beleid rond ouderen in onze gemeente werpt z’n vruchten af, zo blijkt uit dit onderzoek. Met een uitgebreid dienstverlenings- en activiteitenaanbod houden we de vinger aan de pols voor de noden van onze 65-plussers en spelen we in op de vragen die in deze groep leven. De score komt tot stand door de aanwezigheid van seniorenvoorzieningen, maar ook door een bevraging van Het Nieuwsblad bij onze 65-plussers.

Zo lang mogelijk thuis wonen
We streven er naar om ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. De minder mobielencentrale, Handicar, Molmobiel en Centrum Express zorgen ervoor dat ze zich makkelijker kunnen verplaatsen. Met maaltijden en een poetsdienst aan huis, aangevuld met een subsidie en advies rond woningaanpassingen blijven ouderen langer zelfstandig.

Levenslang leren en een sterk sociaal netwerk
De dienst seniorenplus, het lokaal dienstencentrum en de seniorenraad zorgen er samen met talrijke verenigingen voor dat 65-plussers actief blijven. Activiteiten zoals zitturnen, line dance, spelnamiddagen, kaarten, brei- en naailessen, mogelijkheden om te werken met computer, smartphone en tablets, bridge, kienen,… houden hen fris en zorgen voor sociale contacten. Speciale cursussen verhogen de veiligheid in het verkeer. Bovendien zetten we extra in op 80-plussers. Onze vrijwillige seniorenantennes achterhalen met een bezoekje aan huis of ze bijkomende noden ervaren.

Woonzorgcentrum en serviceflats
Naast ons eigen woonzorgcentrum en de 89 serviceflats op welzijnssite Ten Hove heeft onze gemeente een uitgebreid aanbod aan residentiële voorzieningen voor ouderen die extra hulp nodig hebben.

Meer info: dienst  seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be