Realisatie gemeenschapshuis Donk te zien op RTV op 19 en 20 oktober

donderdag 17 oktober 2019

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober kan je op RTV – in de rubriek ‘Volgspot’ - een korte reportage zien over een project in Mol-Donk. Tijdens deze aflevering, die opgenomen werd op 17 september, richt het programma de ‘Volgspot’ onder andere op de realisatie van het gemeenschapshuis in Donk. Vanaf maandag 21 oktober vind je de uitzending ook terug op https://www.provincieantwerpen.be/provinciebestuur/regionale-media/volgspot.html.

Wat doet een gedeputeerde? Dat valt niet in een zin te vatten. En ook niet in twee. Want de taak verschilt van gedeputeerde tot gedeputeerde, en van dag tot dag. Daarom volgt de camera van ‘Volgspot’ de gedeputeerde één dag lang op de voet. Van thuis naar het werk, naar een vergadering, een persconferentie, een werfbezoek ... en terug naar huis. Geen dag is hetzelfde, maar even boeiend zijn ze wel.

Van kerk naar gemeenschapshuis

In 2018 gaf het gemeentebestuur groen licht voor de herbestemming van het kerkgebouw van Donk naar een gemeenschapshuis. De plannen omvatten in totaal drie zalen. Een eerste kleine vergaderruimte komt op de plaats van de zijgang en het huidig kantoor.

De grote centrale ruimte behoudt als belangrijkste zaal de sfeer van het huidige kerkgebouw. De zone van het huidige altaar kan ook gebruikt worden als podium voor toneel of optredens.

Polyvalente zaal in nieuw volume

Een derde zaal wordt gecreëerd met een nieuw volume in de kerk, opgetrokken uit houtskeletbouw. Dit volume komt tussen de ingang en het kerkschip (grote zaal) en krijgt twee verdiepingen. Op het gelijkvloers zal hier een bar, berging en keuken geïnstalleerd worden. Op de bovenverdieping voorzien de architecten een tweede kleinere polyvalente zaal en een technische ruimte.

Deze polyvalente zaal zal in relatie staan met de grote zaal dankzij de transparante gevels die een zicht geven over heel het gebouw. Het tweede nieuwe volume omvat een sanitair gedeelte én wordt ingeplant in de linkerzijbeuk.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be