Naar inhoud
Gemeente Mol

‘Otters en Flamingo’s’ in Kloosterstraat volgende laureaat ‘Probeer een Winkel’

otters en flamingos

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 10 oktober 2019

'Otters en Flamingo's is de zevende laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van Probeer een Winkel. Nathalie Wouters uit Olmen opende in de Kloosterstraat 9 een hippe zaak in tweedehands kinderkleding. Nathalie krijgt voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we in samenwerking met Unizo een opleidingstraject op maat. Het gemeentebestuur wenst haar heel veel succes!

Nathalie Wouters is een enthousiaste onderneemster die in 2016 samen met een medezaakvoerster in Mechelen en in Mol een pop-up winkel van Otters en Flamingo's uitbaatte. Samen verdiepten ze zich ook in het online verkopen (webshop) van tweedehands kinderkleding.

 

Eind vorig jaar verliet de medezaakvoerster de zaak en wilde Nathalie permanent een fysieke winkel van tweedehands kleding van speciale merken in onze gemeente opstarten. Dit gecombineerd met nieuwe accessoires en met behoud van het online aan- en verkopen van tweedehands kinderkleding.

 

Nathalie wil met haar onderneming het negatieve 'duffe' imago dat rond tweedehands kleding hangt volledig laten verdwijnen door in te zetten op een frisse verpakking met een unieke boodschap, gecombineerd met nieuwe accessoires. Ze wil dat haar concept 'hip & pre-loved' is.

 

Verder zet Nathalie ook in op duurzaamheid. De kleren worden verzonden via gratis verzendzakken en kleding die na één jaar niet verkocht is, wordt bijvoorbeeld geschonken aan 'Ons Huis' of een weeshuis in Oeganda.

 

'Probeer een Winkel' als opvolger van 'Win een Winkel'

Met 'Probeer een Winkel' lanceerde het gemeentebestuur een opvolger van de succesvolle campagne 'Win een Winkel'. Terwijl we bij 'Win een Winkel' na meerdere selectierondes en een opleidingstraject één winnaar bekroonden met 25.000 euro, kiezen we nu voor een ondersteuning van meerdere deelnemers.

 

Geld en vorming

'Probeer een Winkel' stimuleert potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we een vormingstraject aan op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, is 600 euro.

 

Drempel verlagen

Dankzij de financiële ondersteuning en de extra vorming verlagen we de drempel voor starters, waardoor zij hun droom kunnen realiseren met minder risico. We gebruiken bewust de term 'proberen' om twijfelende starters het ultieme stapje te laten zetten. Van de deelnemers van 'Win een Winkel' leerden we dat de kloof tussen de eerste ideeën en het effectief doen de grootste uitdaging vormt.

 

Wie kan deelnemen?

Om in aanmerking te komen, moet je een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern: de Statiestraat, Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein. 

 

We richten ons vooral op winkels en horecazaken waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise… vormen daarbij de sleutelwoorden. We willen vooral vakmensen aanspreken met een passie voor hun product of stiel. Zij vormen de ruggengraat van een sterke handelskern.

 

Hoe deelnemen?

Wie wil deelnemen, vult het e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel. Vervolgens presenteer je jouw voorstel aan een jury. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het concept, je vakbekwaamheid als uitbater, je motivatie, passie voor product of stiel en de eerste aanzet van je businessplan. Op basis van het juryadvies beslist het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

 

Geen ketens of pop-ups

Een keten met meerdere filialen of pop-ups die een tijdelijke uitverkoop willen organiseren, kunnen niet deelnemen. Ondernemers uit de centrale handelskern met een bestaande zaak kunnen enkel deelnemen als het gaat over een nieuw concept op een nieuwe locatie. Hun bestaande winkel moet wel blijven bestaan.

 

Extra in de picture

De deelnemers krijgen maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast krijg je nog uitgebreide communicatieve ondersteuning in de gemeentelijke communicatiekanalen.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be