Wielerwedstrijd ‘Memorial Rik Van Steenbergen’ doorkruist Mol op 13 oktober

dinsdag 8 oktober 2019

Op zondag 13 oktober doorkruist de internationale wielerwedstrijd ‘Memorial Rik Van Steenbergen/Kempen Classic’ achttien Kempense gemeenten, waaronder ook Mol. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Sporza en RTV, maar wij kunnen de renners tussen 14 en 15 uur in onze gemeente echt ‘live’ aan het werk zien! Op www.bingoalcyclingcup.be vind je alle info, het parcours, de tijdtabel,…

De Memorial Rik Van Steenbergen is de slotmanche van de Bingoal Cycling Cup. Na deze wedstrijd weten we wie de eindwinnaar is van de Beker van België 2019! Het vernieuwde parcours, met start in Beerse en aankomst in Arendonk: de geboorteplaats van wielerlegende en drievoudig wereldkampioen Rik Van Steenbergen.

Parcours doorheen Mol

De renners rijden tussen 14.15 en 14.28 uur onze gemeente binnen via de Retiebaan en volgen volgend parcours: Castelsebaan, Feynend, Milostraat, Lindeplein, Bronstraat, Leeuwerikstraat, Vinkenstraat, Schoolstraat, Ezaart, Bel (Geel), Volmolenbaan en Borgerhoutsendijk. Daarna rijden de renners naar Meerhout en Balen. Zij rijden Mol weer binnen via de Postelsesteenweg om dan vijf straten verder in Den Diel onze gemeente uit te rijden naar Dessel (Diel).

Memorial Rik Van Steenbergen

De Memorial Rik Van Steenbergen verdween na 22 edities enkele jaren van de kalender, maar werd in ere hersteld. Deze nieuwe editie wordt meteen op het hoogste niveau gereden, als laatste UCI-wedstrijd van het Belgische seizoen.