Boeiend aanbod voor mensen met beperking op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand

vrijdag 13 september 2019

Oktober is de maand met onbeperkte mogelijkheden. Tijdens deze maand organiseren we tal van activiteiten en dienstverleningen speciaal voor mensen met een beperking. Doel is drempels voor hen zoveel mogelijk weg te werken. Dit gebeurt in samenwerking met de adviesraad voor personen met een beperking en tal van organisaties en handelaars. Ontdek het aanbod op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand.

In oktober schenken we extra aandacht aan onze meest bijzondere inwoners. Hierbij zetten we het bestaande aanbod van onze G-sporten, G-verenigingen en onze eigen dienstverlening in de verf.

We geven alvast een kort overzicht van wat je mag verwachten:

• 2 oktober: G-force: Balspecial ‘fluo editie’
  • 2 oktober: Blind(sports)date
  • 5 oktober: Torbalcompetitie seizoen 2019-2020
  • 6 oktober: Uitstap Bokrijk
  • 6 oktober: Billen- en Borstendag in de Kaasboerin
  • 9 oktober: Gespreksavond voor ouders van kinderen met een beperking
  • 13 oktober: Iedereen zingt zoals hij gebekt is, muzikale lezing
  • 17 oktober: Fakkeltocht tegen armoede
  • 24 oktober: Infosessie: financiën voor personen met een beperking
  • 18 oktober: Schlagerfestival
  • 25 oktober: Animolly, bandparodie
  • 19 oktober: Workshop handwerk, linnenzak maken
  • 31 oktober: Scootmobiel-rit

G-sport
In onze gemeente vind je diverse sportverenigingen die zich richten op G-sport. Volgende sportverenigingen geven jou de kans om in oktober te proeven van hun aanbod. Wil je graag een proefles volgen, geef dan vooraf een seintje:

• Sailability Mol (zeilsport): Philippe Van de Hofstadt, 0478 44 15 86, voorzitter@sailability.be
  • G-hockey: Hans Trimpeneers, 0474 59 28 27, voorzitter@hcintermol.be
  • G-zwemmen: Dirk Boets, 0476 23 29 55, dirkboets@gmail.com
  • G-turnen: voorzitter@gym-mol.be
  • VIGE Mol: (torbal, goalbal, showdown): Johan Vanhoof, 014 31 52 65
  • Cirque special bij ’t Sirk (circustechnieken): Nel, 0471 07 18 74, info@tsirk.be
  • G-volleybal (smashvolley): g-sport@molvoc.be, Facebook Molvoc vzw
  • Klein Postel vzw (activiteiten met minipaarden): 0477 80 58 20, info@kleinpostel.be

Aanbod cultuur
Cultuurcentrum ’t Getouw zet zijn beste beentje voor om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom maken ze gebruik van de begeleiderspas. Heb je 9 punten FOD? Dan heb jij recht op deze begeleiderspas en kan je gratis een begeleider meenemen. Heb je een begeleiderspas en koop je in de maand oktober nog tickets voor voorstellingen die plaatsvinden in oktober? Dan kan je deze nog aan vroegboekprijs verkrijgen.

Zin in cultuur, maar ervaar je verplaatsingsproblemen? Dan kan je beroep doen op onze handicar. De handicar mét rolstoellift haalt je thuis op en brengt je ook weer veilig thuis. Voor deze voorstellingen kan je tickets vooraan in de zaal én een plaatsje in de handicar reserveren:

• Loge 10 (Andrea Croonenberghs, Erik Goris, Karin Jacobs,...), 5 oktober om 20.15 uur
  • Komisch Theater Bert en Fred, Schouwburg Rex, Smallestraat 2, 12 oktober om 20.15 uur

Bonnenblad met kortingen en extraatjes
Een aantal Molse handelaars toont hun hart voor mensen met een beperking en verwennen hen met kortingen of extraatjes. Haal het ‘bonnenblad’ aan de balie van Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Je ontvangt een bonnenblad als je een erkenning hebt van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap), als je hiervoor een aanvraag indiende of als je gebruik maakt van een dienstverlening voor personen met een beperking.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be