Naar inhoud
Gemeente Mol

Beperkte doorgang fietstunnels Zuiderring door werken vanaf 23 september

Fietstunnels
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 17 september 2019

Op maandag 23 september starten werklieden van het gemeentebestuur met werken in de fietstunnels onder de Zuiderring. De werken nemen ongeveer de helft van het fietspad in. Fietsers die de tunnels gebruiken, worden bij het inrijden ervan aangemaand hun snelheid aan te passen. Op sommige momenten worden ze omgeleid om een andere toegang tot de fietstunnel te gebruiken. Signalisatiesborden zorgen ervoor dat fietsers de tunnel veilig kunnen gebruiken tijdens de werken. Deze tijdelijke maatregelen gelden tot het einde van de werken.

Het gemeentebestuur voert in de fietstunnels reinigings- en schilderwerken uit. Dit als voorbereiding op het Street Art festival dat volgend jaar plaatsvindt. Graffitispuiters zullen tijdens dit festival hun schilderkunst op een deel van de tunnels aanbrengen. Dit kunstproject past binnen MUURKUUR en is een initiatief van de jeugddienst en M.art, het artistiek project van Jeugdhuis Tydeeh.

MUURKUUR
Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt. Uiteraard behoudt de eigenaar van de muur alle inspraak over wat er op zijn muur komt: een schilderwerk, gedicht, tekst, graffiti, een installatie,… Voor elke muur zoeken we de kunstenaar die qua aanpak en visie ‘matcht’ met de muur. Lees de ‘afsprakennota MUURKUUR’ via www.gemeentemol.be.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be