Zilvermeer als prachtig decor voor Mol-in-Scène III in 2025

Gepubliceerd op  vrijdag 8 september 2023 om 11.52 uur

Het gemeentebestuur en Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer slaan de handen in elkaar om in het najaar van 2025 Mol-in-Scène III te organiseren. Het gemeentebestuur is trekker én organisator. Het Zilvermeer biedt het prachtige domein aan én ondersteunt logistiek. Net zoals de vorige edities willen we zoveel mogelijk inwoners betrekken in het verhaal, voor én achter de schermen. Wie wilt deelnemen als acteur, danser of zangstem houdt best vanaf midden september tot eind oktober 2025 zijn of haar agenda vrij. Dan staan de repetities en de voorstellingen op het programma.  

Na de succesvolle edities van Mol-in-Scène I in 2011 en Mol-in-Scène II in 2017 was het even wachten op een derde muzikaal totaalspektakel. Door de coronacrisis moesten de plannen noodgedwongen voor meerdere jaren in de koelkast.

Vastberaden

Een mogelijke samenwerking met Lommel en Sibelco voor een spektakel aan ‘t Kristallijn bleek uiteindelijk praktisch, financieel, organisatorisch en logistiek moeilijk haalbaar. Vastberaden om alsnog een derde editie in de steigers te zetten, zocht het gemeentebestuur naar andere mogelijkheden én een nieuwe realistische timing.

Op het Zilvermeer

Na enkele gesprekken met het provinciebestuur en het Zilvermeer werd een principeakkoord bereikt om Mol-in-Scène III op het prachtige domein van het Zilvermeer te organiseren. De bestaande mogelijkheden op vlak van infrastructuur en de mooie omgeving maken van het Zilvermeer een gedroomde locatie.

Over verhaallijnen en creatieve partners kunnen we nu nog niets vertellen. Uiteraard liggen de inhoudelijke inspiratiebronnen op het Zilvermeer met zijn geschiedenis als zandwinningsput voor het grijpen.

Creatieve partner aanstellen

In oktober beslist de gemeenteraad over de opdrachtomschrijving waarmee we een creatieve partner kunnen zoeken en aanstellen. Deze partner staat in voor het scenario, de muziek, de regie én volledige artistieke begeleiding. Om de organisatorische kant in goede banen te leiden, werft het gemeentebestuur in de loop van 2024 een tijdelijke projectmedewerker aan.    

Hoe verder?

Ook voor de plaatsing van het podium en de tribunes circuleren al eerste ideeën. Uiteraard speelt ook hier het water een mogelijke rol. De komende maanden willen we de creatieve partner aanstellen, zodat het inhoudelijke concept, het scenario en de verhaallijnen kunnen groeien. In de loop van 2024 lanceren we de vacature voor een tijdelijke projectmedewerker. In het najaar van 2024 schakelen we een tandje hoger in de praktische voorbereidingen.

Publieke oproepen

Op de gepaste momenten volgen er publieke oproepen naar vrijwilligers. We zoeken dan mensen die zowel praktisch aan de slag willen binnen de organisatie als inwoners die – na een auditie - willen schitteren of figureren op het podium. Samen streven we naar een verbluffend totaalspektakel en een geslaagde première eind september 2025. De voorstellingenreeks duurt vervolgens een drietal weken.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur