Vernieuwing nutsleidingen vanaf 7 september voor herinrichting Centrum West

Gepubliceerd op  woensdag 2 september 2020 om 11.44 uur

Maandag 7 september start een aannemer met het vernieuwen van de nutsleidingen ter voorbereiding van het herinrichtingsproject Centrum West. De aannemer plaatst onder de voetpaden nieuwe leidingen voor internet, aardgas, telefoon, elektriciteit en water. De werken gebeuren straat per straat. In de straat waar de werken plaatsvinden, geldt een parkeer- en doorgangsverbod voor auto’s. Bewoners mogen wel door. Voor de start van de werken in een specifieke straat, ontvangen de bewoners nog een brief van de aannemer met verdere informatie.

Als de vergunnings- en aanbestedingsprocedure lopen zoals voorzien, starten we in het voorjaar van 2021 met de volledige vernieuwing van de straten in de buurt Centrum West. Deze werken omvatten ook grote rioleringswerken. Ter voorbereiding van deze werken moeten alle ondergrondse nutsleidingen vernieuwd worden. Deze werkzaamheden starten op maandag 7 september. De werken nemen per straat ongeveer een tweetal weken in beslag.

Volgorde van de straten

De straten van Centrum West komen in onderstaande volgorde aan bod:

  1. Collegestraat (alleen voetpaden aan zijde Vennestraat)
  2. Vennestraat (voetpaden beide zijdes)
  3. Schansstraat (voetpaden beide zijdes)
  4. Gasthuisstraat (voetpaden beide zijdes)
  5. Gasstraat (voetpaden beide zijdes)
  6. Asstraat (voetpaden beide zijdes)
  7. Sint-Pieterstraat (niet aansluitend, tijdstip nog later te bepalen)

Werfzone

De werfzone strekt zich telkens uit aan één zijde over vrijwel de volledige lengte van de straat. De woningen blijven bereikbaar, met uitzondering van de enkele dagen dat er een open sleuf voor de deur ligt. In de straten waar de werken plaatsvinden, geldt een strikt doorgangs- en parkeerverbod. Alleen bewoners mogen nog met de auto door. Ook fietsers mogen tijdens de werken de straat in beide richtingen blijven gebruiken. Er blijft op elk moment voldoende ruimte vrij voor de hulpdiensten.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten